Här är tränarnas tankar inför derbykampen

Derbydags. Kan Djursdala överraska igen? Håller Vimmerby för favorittrycket? Vi lyssnade med lagens tränare inför den heta matchen på Dalavallen.

Dags för returmöte och kommunderby. I våras blev det 2-2 när Vimmerby tog emot Djursdla. Ni väntar match på Dalavallen.

Dags för returmöte och kommunderby. I våras blev det 2-2 när Vimmerby tog emot Djursdla. Ni väntar match på Dalavallen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-08-11 19:50

Allt att vinna. Ja, så går tongångarna hos David Henriksson i DSK.

– Det här är det största man får vara med om, helt klart. Att få ta emot Vimmerby på Dalavallen känns stort. Och vi kan bara gå ut och njuta. Skulle vi få stryk med, säg fem mål, så kan vi ändå gå ut och känna att vi gjort det bra. Så stor skillnad ska det egentligen vara mellan de här lagen.

Vad var det som gjorde att ni fixade poäng i våras?

– Att vi följde vår matchplan nästan perfekt. Vi gjorde knappt ett enda misstag. Killarna kämpade och slet.

Sedan den matchen har det resultatmässigt gått tyngre för DSK, men det var nära ett trendbrott i höstpremiären mot Tenhult i helgen. 

– Det var jobbigt att vi förlorade till slut (2–1). Vi var värda att vinna. Vi kan ändå ta med oss att vi gjorde det riktigt bra.

Någon definitiv trupp hade Henriksson tillgång till i skrivande stund, men Markus Ahl (avstängd) och Isac Thuresson är två av dem som inte är tillgängliga.

Patrik Gunnarsson, VIF:

– Det är skarpt läge direkt. Vi har gått och väntat på att det ska komma igång igen. Det har märkts på träningarna den här veckan att höstpremiären närmar sig.

Vad krävs för att ni ska göra en bättre match mot DSK den här gången?

– Nästan allt handlar om inställning och attityd. För oss är det som alltid viktigt att få till återerövringsspelet och också fortsätta försöka prestera den fotboll vi lyckades med nästan hela våren. Det var bra.

VIF kommer att få klara sig utan Abdul Mojeb Abdul (Ljungsbro?) och Vladimir Radak (Hemgårdarna). Ilhan Jejna, Belmin Hrustic och Ludwig Strömbom är inte heller med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!