De lämnar Kisa inför höststarten

Höstpremiär mot IF Haga på lördag. Superviktigt, direkt för Kisa BK. Ett KBK som tappar fyra spelare – men som har en spännande anfallare på gång. "Han ska ha fina kvaliteter", säger tränaren Alberis da Silva.

Dags igen. För Kisa BK väntar en superviktig match direkt i höstpremiären. Och det har hänt en hel del i truppen inför helgens möte.

Dags igen. För Kisa BK väntar en superviktig match direkt i höstpremiären. Och det har hänt en hel del i truppen inför helgens möte.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-07-31 18:33

Det har hänt en hel del i Kisas trupp under säsongen. Samma sak nu. 

– Vi har fyra spelare som inte kommer att fortsätta spela i höst, säger Kisatränaren. 

Vilka? 

– Osama Omar Farazj, Daniel Darén, Alexander Niafar och Mohammed (Jalal Weli Weli). Det är lite olika anledningar till varför de inte spelar vidare. Bland annat ska Daniel flytta, säger Alberis Da Silva. 

I gengäld har klubben fått in Matheus Garcia Fernandes, som nyligen var med i träningsmatchen mot Åtvidabergs U21-lag. 

– Det känns bra att han är klar, men vi får se hur mycket han spela. Det beror lite på hans arbetssituation. Det är en väldigt bra spelare. 

Utöver honom är en ung målvakt från Sleipner på ingång. Detsamma gäller en anfallare, som senast spelade i Italien. 

– Han kommer att ansluta till oss snart. Det är en duktig anfallare (Erik Troqe) som ska ha fina kvaliteter. Hans syster bor i Linköping. 

Alberis Da Silva berättar vidare att det kan vara fler spelare på väg in. 

– Vi jobbar på det och vi hoppas kunna förstärka truppen ytterligare. 

Det surras bland annat om att Kisa BK eventuellt har ett samarbetsavtal med Norrköpingsklubben IK Sleipner på gång. 

Efter en jobbig vår väntar nu en rafflande höstsäsong för Kisa BK. Inför lördagens möte mot Haga från Jönköping ligger KBK på elfte plats i tabellen. Med sju inspelade poäng har de åtta pinnar upp till kvalplatsen, som just nu innehas av helgens motståndare Haga. Till säker mark är det tio poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!