Inför Kisapokalen: "Vinna är det enda vi kan tänka på"

Under lördagen är det dags för den 96:e upplagan av Kisapokalen. Turneringen spelas på Kisa Idrottsplats och står mellan fyra lag som gör upp om pokalen. Här är Sportens stora genomgång med tränarnas tankar.

Kisa BK fick lyfta bucklan 2020. Vilka får lyfta den i årets upplaga av Kisapokalen?

Kisa BK fick lyfta bucklan 2020. Vilka får lyfta den i årets upplaga av Kisapokalen?

Foto: Arkiv

Fotboll2021-07-23 18:00

Patrik Gunnarsson, Vimmerby IF 

undefined
Vimmerby IF:s tränare Patrik Gunnarsson.

VIF är redo för uppgiften.

– Det känns bra. Vi har haft träningsuppehåll på två veckor där grabbarna fått träna själva. Denna vecka har vi gjort tre träningspass med cirka 20 grabbar så det känns bra att matcha i Kisapokalen.

Träningen är en förberedelse inför höstsäsongen.

– Vi tog upp det där vi slutade. Lite löpning och fys har det varit. Men även tränat på vårt uppspel.

Kisapokalen kommer lägligt för VIF.

– Det är en bra match. Det kommer lägligt efter en veckas träning. Men det är som en träningsmatch först, semifinalen. Vinner vi den blir det ju final och då blir det lite annat men jag ser det som en träningsmatch. 

Någon startelva är inte spikad.

– Jag tar med mig en trupp dit på sexton eller sjutton personer vilket är i stort sett alla spelare.

Matchbilden tror Patrik blir bra.

– Jag har aldrig mött Kisa själv. Men av det jag hört och läst är laget bra. Det kommer bli en del byten i alla fall från vår sida.

Greger Johansson, Kisa BK

undefined
Kisa BK:s tränare Greger Johansson.

Kisapokalen är ytterst viktigt för värdklubben.

– Den är väldigt anrik. Spelarna från Linköping förstår nog inte intresset av turneringen så det blir kul att de ska få uppleva det. Det är en väldigt bra värdemätare för oss med match mot Vimmerby. Vi har många nya spelare. Att få spela ihop oss lite mer är viktigt då vi inte har haft många matcher på försäsongen.

Greger tror såhär om varför turneringen är så anrik.

– Det är Sveriges äldsta turnering med sina 95 år. Det är ju prestige att möta lagen som ligger nära varandra geografiskt. Det är tråkigt att Gullringen inte är med. Men med Ljungsbro från Division tre blir det kul ändå och med all publik.

Semifinalen är svårsiad även för Kisatränaren.

– VIF är ett namnkunnigt lag. De gör ju en satsning på Smålandssidan med nya spelare. Men min prio ett är att vi ska spela enligt min vision. Vi måste spela en jämnare fotboll över tid. Vi går ner oss alldeles för mycket. Vi ska spela en attraktiv fotboll och bli bättre över tid.

Erik Svensson, Rimforsa IF

undefined
För Rimforsa IF väntar derby mot BK Ljungsbro.

RIF drar igång hösten med derby.

– Det ska bli kul att höstsäsongen drar igång för oss blir det lite av ett derby mot Ljungsbro.

Matchen kommer bli tuff.

– Det är Division tre motstånd som väntar oss. Det blir en riktigt bra värdemätare. Vi har goda chanser men vi ska göra en så bra prestation som möjligt. Vi måste sätta vårt eget spel så bra det går.

RIF vet vad de måste göra bra.

– Vi måste göra en bra match defensivt och ha god rörlighet framåt. Den stommen vi har är de som spelade i cupen för A-laget i våras. Vissa är inte tillgängliga men vi åker dit med femton man och det ska bli kul att få kicka igång tävlingssäsongen på riktigt.

Henrik Junfalk, BK Ljungsbro

undefined
BK Ljungsbro är debutanter i tuneringen.

Nykomlingar och favoriter är Ljungsbro.

– Det är kul att vi blev inbjudna. Det är en heder att Greger ringde och frågade för någon månad sen ifall vi ville delta.

Ljungsbro åker dit med en enda tanke.

– Vi spelar i division tre och på så sätt är vi högst rankade. Då finns inget att annat åka dit och vinna. Det är det enda vi kan tänka. 

Speltiden två gånger trettio minuter är nog till fördel för RIF.

– De är starka och möta. Som läget är nu är vi nog bättre än Rimforsa när det är spel över 90 minuter. Nu slipper de sista halvtimmen och det kommer nog bli mer duellspel. De vill säkert sätta oss på plats då vi spelar i trean. 

Kisapokalen 2021

Semifinal 1: 13:00: Kisa BK – Vimmerby IF 

Semifinal 2: 14:15: Rimforsa IF – BK Ljungsbro

Final: 16:15: Vinnare SF 1 – Vinnare SF 2

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!