Inför ÅFF:s ödesmatch: "Skulle vara enormt tungt"

Det är många som är nervösa runt Kopparvallen just nu. "Skulle vara enormt tungt att tvingas börja om igen", säger ÅFF-ordföranden Martin Siggesjö.

Pressen är tung på ÅFF.

Pressen är tung på ÅFF.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-11-19 19:30

Ni har säkert koll på läget.

Åtvidabergs FF har haft flera chanser att säkra kontraktet i ettanfotbollen, men inte tagit den – och nu väntar en helt avgörande match mot Torn på lördag. Seger krävs för att vara inte vara beroende av övriga resultat i kampen att hålla sig över strecket.

– Klart att det på många sätt är tufft. Det är nervöst. Vi har slagit "fel" lag och förlorat mot bottenkonkurrenterna. Det skulle vara enormt tungt att tvingas att börja om igen, men jag hoppas och tror att det inte ska hända, säger Martin Siggesjö.

Han erkänner att osäkerheten gör det svårare med arbetet inför 2022.

– Vi jobbar för att vi är kvar i ettan, men måste så klart ha parallella spår. Det är ingen som vill göra något klart förrän vi vet vilken division som vi spelar i. Mycket av arbetet inför nästa säsong får dras igång på söndag.

Tränarfrågan?

– Det är en sak där vi har valt att ligga lågt så här långt.

Ekonomiskt?

– Tufft där också just nu. Men vi räknar med att kunna göra ett plusresultat, säger Siggesjö.

Vad gäller spelare är inte mindre än fem i troliga startelvan inlånade från andra klubbar: Gabriel Johansson från Falkenberg, Benjamin Tannus från Öster, Samuel Östlund från Oskarshamn samt José Segura Bonilla och Erik Grandelius från Degerfors.

– Inte omöjligt att någon eller några av dem blir kvar. Vi är nöjda med vad de har presterat.

* Se ödesmatchen på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 13:25 på lördag!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!