Inför premiären: 5 frågor till Gullringens tränare

På onsdag kväll börjar fotbollssäsongen på allvar. Här är fem frågor till Gullringens tränare Daniel Ohlsson – inför premiärmatchen mot IFK Västervik.

Daniel Ohlsson.

Daniel Ohlsson.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-06-16 20:26

Du gör din tredje säsong som huvudtränare i Gullringen. Tidigare har ni kommit tvåa och sexa. Vad är en rimlig målsättning i år?

– Vi vill vara med och slåss om seriesegern. Utan tvekan. Jag är väldigt nöjd med truppen och tror på en bra säsong. Samtidigt vet vi att det kommer bli jämnt. Det är definitivt den bästa division 4-serien som jag har varit med om.

Har ni fokuserat på något speciellt under försäsongen?

– Framför allt har det handlat om att behålla glädjen till fotbollen. Det har inte varit helt lätt, men överlag är jag jättenöjd med spelarnas inställning under våren. På slutet har vi försökt att få upp matchtempot igen så gott det går. Vi har några bra träningsveckor bakom oss.

Finns det några spelare som kommer få sina genombrott?

– Det är svårt att säga. Jag tänker mest på den kollektiva utvecklingen. Att vi ska få ihop laget och undvika dippar under matcherna.  

I genrepet mot BK Boston hoppade Rasmus Stahlin in och gjorde två mål. Hur mycket räknar du med honom?

– Ganska mycket. Egentligen tillhör Stahlin en klubb i Växjötrakten (Ingelstad), men tack vare en dubbellicens får han spela med Gullringen också. Han har redan tränat en del med oss och är hemma hela sommaren.

Till sist: Dina tankar om seriepremiären mot Västervik?

– Jag räknar med att vi kommer ha mest boll, medan Västervik satsar på kontringar. När vi möttes på försäsongen skapade vi massor av chanser. Vår 3–1-seger var i underkant. Det var närmare 8–1 än 3–2.

* Onsdagens seriepremiär tv-sänds på vår sajt. Sändningen startar 18:50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!