Inför premiären: Fem frågor till IFK Tunas tränare

Under lördagen premiärspelar IFK Tuna på bortaplan mot Ölmstads IS. Vi stämde av läget med IFK Tunas tränare Mattias Gustavssson.

Mattias Gustavsson.

Mattias Gustavsson.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-06-27 11:00

Vad är en realistisk målsättning för er i år och varför? 

– Naturligtvis att vinna fotbollsmatcher men i år vet jag inte riktigt hur vi står oss. Vi har dessutom haft en del skador och sjukdomar tidigare. Det går inte att komma ifrån att det har känts lite avslaget, men jag hoppas att vi ska hitta motivationen nu när seriespelet faktiskt börjar. 

Hur har er försäsong sett ut? 

– Det har varit upp och ner vad gäller träningsnärvaron men nu på slutet har det sett bättre ut. Sedan är jag lite orolig för orken hos vissa spelare. Vi har bara spelat en träningsmatch, mot Lojal, samt en internmatch. 

Ted Åström Åberg har flyttat till Gullringen, hur ser du på den övergången och vem fyller tomrummet?

– Det vet vi inte än, haha, man ersätter inte honom bara så där. Vi har fått in Jonathan Gustafsson från Djursdala som har sett bra ut under försäsongen och han går nog in som mittback på lördag. 

Läget i truppen inför premiären? 

– Oskar Eriksson saknas då han är bortrest men får vi med de spelare vi tänker oss, då blir vi farliga. Offensivt sett känns vi väldigt slagkraftiga. Det ser dessutom bättre ut på skadefronten nu. 

Dina förväntningar på matchen mot Ölmstad? 

– Mina förväntningar är att vi ska åka dit och vinna matchen samtidigt som jag vill se att vi håller ihop laget utan att vi går bort oss. Vi ser fram emot det här men vet inte alls hur Ölmstad är så det blir lite av en överraskning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!