Inför seriestarten: "Kommer bli en tuff nöt att knäcka"

Svårscoutat, svårtippat och dessutom enkelserie på det. Hur damernas division 2-serie kommer sluta har aldrig varit mer ovisst som nu. "Det gör att hela serien blir mer spännande", säger Tinnis tränare Mikael Bjurbäck.

Mikael Bjurbäck tror på sitt Tinnis. Målsättningen är att komma i toppen av division 2.

Mikael Bjurbäck tror på sitt Tinnis. Målsättningen är att komma i toppen av division 2.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2020-06-19 08:35

BK Tinnis har väntat, väntat och väntat. Men på söndag sätter serien i gång. 

– Det var en lättnad när beskedet kom att vi skulle få spela. Sen kan man ju tycka annorlunda om när serien skulle börjat. Man kanske skulle väntat till augusti med allt. Eftersom det är så mycket söndagsmatcher skulle man kunna klämt in fler matcher under veckorna, säger Bjurbäck. 

Aldrig tidigare har division 2-serien varit så oförutsägbar som nu. Träningsmatcher har fått ställas in och uppladdningen inför seriestarten blev bara några veckor lång när beskedet om premiärdatumet kom. När allting avgörs genom en enkelserie blir också varje match mer betydelsefull än tidigare. 

– Jag tror inte det blir bra med enkelserien. Det blir inte rättvist. Det är helt beroende på vilka man får hemma och borta och hur många matcher man har hemma och borta. Det blir tufft för alla lag i serien, säger Bjurbäck. 

Trots den speciella uppladdningen känner sig Tinnis redo för att ta emot Vimmerby i seriepremiären på söndag.

– Vi vet att det är ett bra fotbollslag. Det kommer bli en tuff nöt att knäcka. Där har vi dock fördelen av att vi har hemmaplan, säger Tinnis-tränaren och skrattar till.

Vad kommer känneteckna er den här säsongen? 

– En god lagsammanhållning och ett väldigt bra driv på träningarna vilket kommer göra att vi spelar bra matcher i serien också.

Vad är målsättningen? 

– Att komma topp tre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!