Inför avgörandet: "Det är vinna eller försvinna"

Då var det dags igen, gott folk. Dags för ny toppmatch i fyran – och med massor på spel. Tranås FF mot Gullringens GoIF. "Det kommer att bli en rafflande batalj", säger Hannes Gustavsson.

Tranås fick en perfekt start mot Vimmerby i toppmötet för knappt två veckor sedan, men föll till slut. Nu väntar en ny rafflande match i kampen om kvalplatsen, då Gullringen kommer på besök.

Tranås fick en perfekt start mot Vimmerby i toppmötet för knappt två veckor sedan, men föll till slut. Nu väntar en ny rafflande match i kampen om kvalplatsen, då Gullringen kommer på besök.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-09-22 18:00

Jo. Det mesta tyder på att Tranås mångårige lagledare får rätt. Allt pekar på en ny nervig och spännande match i toppstriden i division fyra norra.

I potten ligger en kvalplats. Den som ni säkert vet står mellan de här lagen.

Med två omgångar kvar att spela har Gullringen ett försprång i den kampen, och tre poäng tillgodo. Men...

– Målskillnaden kan bli avgörande och där har vi ett par plusmål till vår fördel, säger Hannes Gustavsson och fortsätter.

– För oss är det vinna eller försvinna som gäller. Vi har inte råd att förlora. Då är det kört. Vinner vi däremot skaffar vi oss ett jätteläge att ta kvalplatsen.

Gullringen var på väg mot tre blytunga poäng i hemmaderbyt mot Vimmerby förra fredagen. Det blev bara en pinne efter två gjorda mål av VIF i slutskedet av matchen. Och vad värre var...de fick fem spelare avstängda.

Så här ser Tranås lagledare på den saken:

– Alla vet om vilka spelare Gullringen får klara sig utan. Och det är klart att det är en stor fördel för oss. De här är ju fem av lagets bästa spelare. Sen har inte jag en aning om vilken bredd de har i sin trupp.

Ni har haft en tung höst. Vad talar för er i den här matchen?

– Förutom att de saknar så många spetsspelare, så spelar vi hemma och vi är starka på vår konstgräsplan. Vi får också tillbaka Tobias Åkesson och Hugo Nyström. Det är två nyckelspelare för oss. Den ende som vi i princip saknar är Isak Segersson (lagets målkung).

Många höjde på ögonbrynen när TFF bara fick oavgjort mot jumbon Örserum förra helgen. Vad hände...?

– Vi gjorde en riktigt dålig första halvlek, sen rycker vi upp oss i andra, gör två mål och har dessutom fyra ramträffar. Men visst, det här var en match vi såklart borde ha vunnit. Vi har spelat för många oavgjorda i höst. Enda förlusten är mot Vimmerby, där vi nog gjorde vår bästa match under hösten. Det var en grym förlust.

Vad har du för känsla inför matchen mot Gullringen?

– Det kommer bli en häftig match och det är väldigt nervöst. Vårt enda fokus är att vinna den här matchen. Sen får vi se. Det är faktiskt lite läskigt att veta att Gullringen mycket väl skulle kunna vinna med 10–0 mot Örserum i sista omgången, då vi möter Stensjön. Men det får vi ta då. Är vi lika laddade och påkopplade som vi var mot Vimmerby, så tror jag att det kommer gå jättebra för oss. 

Vi TV-sänder matchen på vår sajt

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!