Inga derbysegrar för Hammarby: "Det suger"

Fyra Stockholmsderbyn – noll segrar. 0–0 mot Djurgården betyder att Hammarby blir utan allsvenska segrar mot Stockholmsrivalerna den här säsongen. –Det suger så klart, säger Darijan Bojanic.

Darijan Bojanic och Hammarby blev utan derbysegrar i år.

Darijan Bojanic och Hammarby blev utan derbysegrar i år.

Foto: Fredrik Sandberg /TT

Fotboll2022-09-11 19:06

Nära var de. Jeppe Andersens mål dömdes bort efter en knapp offside, Veton Berisha missade ett friläge och Nahir Besara prickade stolpen.

Men holmgången mot Djurgården på Tele2 arena slutade 0–0.

Därmed har Hammarby tre poäng på fyra matcher i årets allsvenska Stockholmsderbyn.Två oavgjorda matcher mot AIK, en mot Djurgården samt en 0–1-förlust mot Djurgården är "Bajens" derbyfacit.

Det är något man inte är nöjda med.

– Tyvärr. Det suger så klart. Vi hade velat ha mer, säger lagkaptenen Darijan Bojanic.

"Borde vunnit två"

Jeppe Andersen menar att det borde vara mer än en nolla i segerkolumnen.

– Det är tråkigt. Jag tycker att vi borde ha vunnit två av dem, säger han.

För Marti Cifuentes, ny tränare i Hammarby inför säsongen, blev det alltså en första säsong vid rodret utan derbysegrar.

– I båda matcherna mot Djurgården hade vi kunnat ta mer poäng, tyvärr blev det bara en. Samma sak i matcherna mot AIK. Det är små marginaler, men det här är fotboll och för våra supportrar betyder mycket, säger han.

Tuffa matcher väntar

Bristen på derbysegrar till trots: Hammarby är med i guldracet med 41 poäng när åtta omgångar återstår. Visserligen är det uppförsbacke med Djurgården fyra poäng framför och Häcken, som vid seger under måndagen mot Kalmar, kan ligga sju poäng före Hammarby.

Därmed blir kommande matcher, Häcken borta och Malmö borta, av yttersta vikt för Hammarby.

– Det blir kul. Det är kul med bra matcher och det är de matcher jag vill spela. Jag hoppas att alla tar det positivt för vi vet att vi kan slå alla, säger Bojanic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!