"Ingen bra match" – men ändå seger i utklassningsstil i derbyt

12-0 i farliga chanser, men ”bara” 4-0 (2-0) i mål. Vimmerby IF var helt överlägset Västerviks FF i lördagens derby i damtvåan. – Och ändå gör vi ingen vidare bra match, summerar VIF-tränaren Daniel Ohlsson.

Malin Engström klappas om efter att ha gjort 1-0 för sitt Vimmerby IF mot derbykollegan Västerviks FF. VIF var överlägset och vann till slut med 4-0 mot tabelljumbon. Foto: Micael Rundberg

Malin Engström klappas om efter att ha gjort 1-0 för sitt Vimmerby IF mot derbykollegan Västerviks FF. VIF var överlägset och vann till slut med 4-0 mot tabelljumbon. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Fotboll2016-09-19 06:35

Anna Karlsson sjuk, Alicia Strand skadad och ytterligare en handfull spelare frånvarande eller krassliga.

Förutsättningarna var inte de bästa för topplaget Vimmerby IF, men trots det vann laget hur enkelt som helst mot tabelljumbon Västerviks FF.

VFF var mycket blekt och hade i princip inte bollen under kontroll på Vimmerbys planhalva en enda gång under hela matchen.

– Vi gör inte heller någon bra insats, men det är inte lätt när vi är så pass överlägsna, säger VIF:s tränare Daniel Ohlsson.

Stundtals föll Vimmerby in i Västerviks tempo, men skapade trots det mängder med chanser.

Värst målsumpare var Nathalie Johansson som brände tre-fyra frilägen.

Alicia knäskadad

Redan i den femte spelminuten inledde Malin Engström målskyttet. Övriga mål gjordes av Maria Anspach, Nathalie Johansson och Alice Fröjd.

Det bestående minnet från matchen blev tyvärr en skada på Alicia Strand (bäst i VIF tillsammans med Emilia Nilsson), som fastnade med ena foten i gräset och vred till sitt ena knä.

– Jag vet inte hur det är med henne än. Hon kunde ju stödja och gå på benen efter en stund och det var heller inte speciellt svullet, så förhoppningsvis klarade hon sig från en allvarlig skada, säger Daniel Ohlsson.

För Västerviks del är serien nu färdigspelad och laget kommer nästa år återfinnas i division tre.

Serietrean Vimmerby har, liksom de två lagen framför, en match kvar att spela – Kalmar Södra borta nästa helg.

Små marginaler

För att ha chans på division 1-spel måste VIF ta in en poäng samt ett antal mål på både Glömminge och Team Södermöre i sista omgången. Men med tanke på deras form samt de motstånd de har där så kommer det inte hända.

– Man kan ju lugnt säga att vår match mot Runsten/Möckleby gnager nu, suckar VIF-tränaren.

Den matchen spelades för fyra omgångar sedan, dominerades kraftigt av VIF, men slutade 0-0.

Seger där och VIF hade istället haft allt i egna händer inför slutomgången.

Så små blev marginalerna denna säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!