Ingen comeback för Lindelöf – covidsmittad

Victor Nilsson Lindelöf fick ingen comeback mot Newcastle. Den svenska landslagsbacken uteblev efter att ha testat positivt för covid-19, uppgav tränaren Ralf Rangnick för Sky Sports. I hans frånvaro fick United dela på poängen med bottenlaget, sedan matchen slutat 1–1.

Victor Nilsson Lindelöf gör inte comeback i matchen mot Newcastle. Svensken har fått covid-19. Arkivbild.

Fotboll2021-12-27 20:31

Förhoppningarna var stora att svenska landslagets mittankare skulle göra comeback i måndagens match mot Newcastle i Premier League, två veckor efter de otäcka scenerna när svensken tog sig för bröstet och fick bytas ut med andningsproblem i matchen mot Norwich.

Men comebacken fick vänta.

Victor Nilsson Lindelöf testade positivt för covid-19 och kunde därför inte spela, uppgav managern Ralf Rangnick för Sky Sports inför matchen.

– Han testade positivt i går så han kan inte spela, sade han.

I den svenska landslagsbackens ställe klev Raphael Varane, som var tillbaka efter skada, in och spelade hela matchen.

Matchen blev dock ingen succé för United, som ligger sjua i tabellen. I stället blev det oavgjort mot Newcastle, 19:e i ligan, som tog ledningen redan efter sju minuter. Kvitteringen kom först i den 71:a minuten, genom Edinson Cavani.

Svenske Anthony Elanga tillbringade matchen på bänken.

Kort efter matchen där Nilsson Lindelöf tvingades kliva av drabbades klubben av ett omfattande covidutbrott och har därför inte spelat någon av de planerade matcherna i Premier League sedan dess. Vid tidpunkten uppgav United att Lindelöfs tillstånd inte var kopplat till utbrottet – och meddelade i stället att försvararen efter händelserna den 11 december "återhämtat sig väl", och genomgått omfattande hälsoundersökningar i förebyggande syfte.