Ingen fick stopp på Barton: Tror han sprang fem mil – han var överallt"

Ett starkt Rimforsa IF var nära att svara för en dunderskräll i Östgötacupens 16-delsfinal i går kväll. Till slut kunde ändå division tre-laget Torstorp vinna med 3-1 – efter att ha avgjort i slutminuterna. – Vår bästa insats i år, berömde RIF-tränaren Johan Runesson.

Rimforsas ånglok Daniel Barton svarade för en riktigt bra match i Östgötacupens 16-delsfinal mot Torstorp. Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2017-04-05 08:19

16-delsfinal i Danske Banks Herrcup (Östgötacupen), en veckas uppsnack av matchen av tränare Johan Runesson och en högklassig motståndare.

Det var vad som verkade krävas för att Rimforsa IF:s fotbollsherrar skulle tagga till på allvar.
Nu blev det visserligen förlust mot division tre-laget Torsptorps IF med 3-1 (2-0), men det var sannerligen en förlust som lovade gott inför fortsättningen.
– Vi möter ett mycket bra lag, gör en oerhört stark insats och skapar tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen, tycker tränaren Johan Runesson.

Ett par lite halvveka försvarsinsatser i första halvlek straffade sig och ställningen i paus var 2-0.
– I den andra halvleken tar vi över och skapar mängder med chanser, berättar Runesson.
När RIF inte fick utdelning valde Johan Runesson att utnyttja lagets bonusstraff, som Tobias Lundh satte säkert.
Men närmare än reduceringen i den 69:e minuten kom inte RIF.
– Vi fortsatte att trycka på och de låg på kontring, berättar Johan Runesson.

Och det var just på en kontring som 3-1 kom i den 89:e minuten.
– När det ser ut så här glöder det i en tränare. Mycket roligt och förtroendingivande, säger han.

Bäst i RIF, som nu är utslaget ur cupen, var Martin Persson i målet och mittfältaren Daniel Barton.
– Jag tror att han sprang fem mil i dag. Det var det värsta jag har sett – han var överallt, berömmer Runesson.