Ingen Haaland när FCK nollade Manchester City

Bortdömt mål, missad straff och på det en utvisning. Dessutom satt målmaskinen Erling Braut Haaland fast på bänken under hela matchen. Manchester City hade en motig kväll på Parken i Köpenhamn, fick nöja sig med 0–0 mot FC Köpenhamn men är vidare till åttondelsfinal.

FC Köpenhamns målvakt Kamil Grabara räddar Riyad Mahrez straff i 0–0-matchen på Parken.

Fotboll2022-10-11 20:50

Hajpen kring Erling Braut Haaland har varit enorm de senaste månaderna, med allt från hans övergång från Bundesliga till Premier League till den omedelbara succén i Manchester City.

Den reslige norrmannen har tryckt in 15 mål på nio ligamatcher och i Champions League fortsätter framgångarna.

Men mot FC Köpenhamn på Parken fick han inte en minuts spel. Managern Pep Guardiola tyckte det var dags för en paus för norrmannen med tanke på klubbens mastiga matchande.

Tog inga risker

– Han är så sliten. Han har lite muskelkänningar och vi ville inte ta några chanser, säger Guardiola till danska TV2.

Haaland är på god väg att bli den yngste spelaren att nå 30 mål i Champions League. Hittills har han noterat 28 mål på 22 matcher med klubbarna Salzburg, Dortmund och Manchester City.

Han hade behövts mot ett FCK med landslagsmittfältaren Viktor Claesson i startelvan.

Rodri firade ett tidigt drömmål, men det gjorde han förgäves. Det mäktiga distansskottet underkändes efter en VAR-koll sedan framspelaren Riyad Mahrez fått bollen på handen.

På tal om hands och VAR. FCK-försvararen Nicolai Boilesen fick bollen på armen i en duell inne i straffområdet och den här gången var domslutet på Citys sida.

Mahrez klev fram, men Kamil Grabara stötte undan straffen.

Artur Soares Dias, den portugisiske domaren, sprang fram och tillbaka till tv-skärmen under den första halvtimman. Det var rena rama VAR-festen och bra många extra meter tillgodo på Dias stegräknare.

Tredje gången han tittade extra noga på repriserna såg han en klar utvisning på Citys Sergio Gómez.

Klart för slutspelet

Trots poängtappet blev City några timmar senare klart för slutspelet – det i och med att Dortmund och Sevilla spelade 1–1.

FCK har skrapat ihop två via två 0–0-matcher och går en kamp med Sevilla om spela i Europa League nästa år.

I grupp E tog Chelsea ett rejält kliv mot åttondelsfinalerna nästa år. På San Siro decimerades Milan tidigt till nio utespelare (Fikayo Tomori utvisad). Det utnyttjade Chelsea tre minuter senare när Jorginho skickade in ledningsmålet. Pierre-Emerick Aubameyang ökade till slutresultatet 2–0.

Chelsea står på sju poäng, en före Salzburg som spelade 1–1 borta mot Dinamo Zagreb .

Milan och Zagreb har fyra poäng med två matcher kvar.

Under matchen sprang en ung herre in på planen med ett budskap som inte gick att missförstå.