Ingen Lindahl i cupen – nyförvärv kan göra debut

Djurgården har förstärkt laget med 25-åriga Flavine Mawete inför avslutningen av fotbollssäsongen. Den kongolesiska landslagsanfallaren kan göra debut redan på onsdagskvällen, när Dif samtidigt vilar flera ordinarie spelare.

Hedvig Lindahl finns inte med i Djurgårdens trupp i onsdagskvällens cupmatch borta mot Visbylaget P18. Arkivbild.

Hedvig Lindahl finns inte med i Djurgårdens trupp i onsdagskvällens cupmatch borta mot Visbylaget P18. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2022-09-21 13:33

Mawete kommer närmast från turkiska Adana Idmanyurduspor. Nu har 25-årigen skrivit på ett kontrakt med Djurgården, tabelltia i damallsvenskan, som sträcker sig över 2024.

Redan på onsdagskvällen kan Mawete göra debut i sitt nya lag. Hon finns med i Djurgårdens trupp till matchen i svenska cupen mot Visbyklubben P18.

Flera av lagets viktigaste kuggar får däremot ledigt. Normalt sett ordinarie spelare som målvakten Hedvig Lindahl, Nellie Lilja, Tove Almqvist och Tilde Lindwall stannar hemma.

– Det är rotation där man vill tackla den här utmaningen mot P18 med andra spelare. Vi har match igen på lördag mot Kristianstad, då kan vi inte bränna allt krut på söndag, onsdag, lördag, säger sportchefen Jean Balawo.

Hedvig Lindahl skriver själv på Instagram att hon inte åker med till Gotland, något som flera medier tolkade som en petning. Men det är inte fallet, säger Balawo.

– Det är tajt matchschema och då måste man titta på andra alternativ, det blir ohållbart att spela söndag, onsdag, lördag för alla spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!