Ingen lycka för Tuna: "De var stabila"

Efter en poängmässig tung start, fanns förhoppningar om en ny seger efter triumfen i förra omgången. Men nä, IFK Tuna föll hemma mot Hossmo med 0–2.

Nej. IFK Tuna föll hemma mot Hossmo, som vann med 0-2.

Nej. IFK Tuna föll hemma mot Hossmo, som vann med 0-2.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-05-25 22:29

– Vi började matchen riktigt, riktigt bra och bjöd på bra fotboll. Vi trillade och släppte bollen på ett och två tillslag. Tyvärr fick vi inte utdelning då, säger tränaren Michael Milton.

Efter drygt 20 minuter jämnde spelet ut sig och Hossmo kom in i matchen. Mycket av spelet var förlagt till mittfältet och det var ganska tunnsått med målchanser.

I den 44:e kom därför en kalldusch för hemmalaget. Ett bolltapp på mitten gjorde att Hossmo kontrade och satte 0-1. Ett psykologiskt viktigt mål förstås.

– Vi hade svårt att luckra upp deras försvar. Vi visste att de var tunga och fysiska att möta och att de de hade en stark defensiv, säger Milton.

0-2 kom en knapp kvart in i den andra halvleken. Därefter jagade Tuna mål.

– Vi gjorde allt vi kunde. Vi gick ner på trebackslinje och sista 20 minuterna trycker vi på rejält.

IFK fick också ett gyllene läge att kvittera, då laget tilldömdes en straff. Men den missades.

Matchen slutade 0-2.

– Nja, vi kom inte riktigt upp i den nivå vi hade i förra matchen mot Påryd. Hossmo var bättre än dem och de var väldigt stabila. Jag måste säga att förre Vimmerbyspelaren, Jim Halvorsen, var klockren som forward. Han gjorde nog inte ett misstag på 90 minuter.

Borde ni ändå ha haft en pinne med er?

– Jag vet inte. Spelmässigt kanske, men samtidigt har de flera lägen när vi trycker på för att försöka göra mål. De har bland annat ett skott i stolpen.

Milton berömmer särskilt Joel Svensson och Simon Pettersson.

0-2

IFK Tuna-Hossmo Division fyra
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om