Vimmerby vaknade till för sent

En stark motståndare. Egna prestationen var inte den bästa. "Det är först sista halvtimmen som vi vaknar till och kommer upp i nivå", sa Vimmerby IF:s tränare Patrik Gunnarsson efter förlusten med 3–2 borta mot Hjulsbro.

Selatin Shaljani gjorde mål för VIF.

Selatin Shaljani gjorde mål för VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-25 16:50

Vimmerbylaget inledde ändå piggt och fick in 1–0 efter fyra minuter. Olle Carlsson fick chansen på mittfältet från start och stod för målet.

– Det blev en retur som han kom först på och kunde rulla in i öppet mål.

Sedan var det slut på roliga för VIF:s del i första halvlek. Hjulsbro tog över och borde till och med ha vänt och tagit ledningen innan halvtid.

– Ja, 1–1 i halvtid var smickrande siffror för oss. Hjulsbro hade vinden i ryggen och tryckte tillbaka oss rejält.

Utdelningen kom retroaktivt. I inledningen av andra halvlek kom två snabba mål för hemmalaget.

– Vi slarvar en hel del vid målen. Ett är en frispark som går direkt in och vid det andra går vi bort oss vid en spelvändning.

Gunnarsson fick ändå se sitt lag avsluta positivt. Selatin Shaljani reducerade till 3–2 och VIF var inte så långt ifrån att kvittera.

– Sista halvtimmen kommer vi upp i rätt nivå, men sett till hela matchen var Hjulsbro starkare och vann rättvist. De var bara minuter från att gå upp i trean förra säsongen och är ett stabilt lag, sa Gunnarsson som gav plus till Selatin Shaljani och inhopparen Theo Zeylon Thoresson.

VIF har nu spelledigt kommande helg och spelar sedan seriepremiär hemma mot Eneby den 7:e april.

– Vi har många spelare som har varit sjuka eller har småskavanker så det är bra att vi kan fokusera på träning i två veckor framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!