Ingen vinnare i stormatchen – Pedri skadad

Tungviktsmötet mellan Barcelona och Manchester United i Europa League slutade 2–2. Oroväckande för den katalanska klubben är att mittfältsmotorn Pedri tvingades kliva av skadad.

Mittfältaren Pedri tvingades kliva av skadad.

Fotboll2023-02-16 21:20

Under torsdagskvällen tog Barcelona emot Manchester United i Europa League-slutspelet – och det bjöds på en hel del dramatik.

Efter en intensiv, men mållös första halvlek, började målen komma.

Först gav Marcos Alonso hemmalaget ledningen – kort därefter kvitterade United genom Marcus Rashford och minuter senare tog man också ledningen efter ett självmål.

Men Barcelona, som inte har förlorat en fotbollsmatch sedan oktober, gav sig inte, och forcerade för ett kvitteringsmål. Och med kvarten kvar skruvade Raphinha dit 2–2, vilket även blev slutresultatet.

Oroväckande för den spanska storklubben är att man fick mittfältaren Pedri skadad. 20-åringen har dominerat den här säsongen och är en viktig pusselbit i Xavis startelva.

– Det är ett väldigt bra motstånd, och vi kunde ha gjort det bättre. Det var en tuff match. I andra halvleken kunde vi inte kontrollera matchen och hade inte skärpan. Båda lagen har fortfarande chansen att gå vidare. Vi tror på oss själva och nu måste vi göra det bättre, säger Frenkie de Jong i Viaplay.

– Vi gjorde det bra och kontrollerade matchen. Jag är besviken över att det var 0–0 efter första halvleken. Det är två väldigt bra lag, som spelar på Champions League-nivå. Nu avgörs allt på Old Trafford, säger Manchester United-tränaren Erik ten Hag.

Returmatchen spelas i Manchester på torsdag nästa vecka.