Inget Akademilag i Vimmerby

I två säsonger spelade VIF Akademilag i division sex. Så blir det inte 2020. "Vi väljer en annan lösning istället", säger David Lindgren.

Det blir inget spel i division sex 2020 för VIF Akademilag.

Det blir inget spel i division sex 2020 för VIF Akademilag.

Foto: TT

Fotboll2019-11-04 21:50

För att få en bättre och mer utvecklande matchmiljö för klubbens yngre spelare och andralag, bildades VIF Akademilag inför säsongen 2018. Det innebar spel i division sex. Nu väljer Vimmerby IF en annan väg med sitt andralag, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera. 

– Steget mellan representationslaget och andralaget blir inte längre lika stort när vi nu kommer att spela i division fyra nästa säsong. Det var också mycket administration med akademilaget när vi bytte unga spelare mellan lagen. Det är helt enkelt inte värt det längre. Det kostar också en hel del pengar och det var många gånger ganska bökigt och innebar mycket arbete för våra ledare, säger David Lindgren i Vimmerby IF. 

Vad gör ni istället för att ha ett akademilag i sexan?

– Vi kommer att spela i någon form av U-serie. Antar att det blir i utvecklingsserie A. Det känns som att det är rätt steg för oss att ta i det här läget. De spelare som står närmast i tur flyttar lite närmare A-truppen.

A-lagsträningen startar i morgon. Träning i bollhallen kommer att varvas med Hiit-pass två gånger i veckan fram till jul. 

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!