Inget Champions League för Ibrahimovic

När spelar han igen för Milan? Osäkerheten kring Zlatan Ibrahimovics återkomst ökar – och fick nytt bränsle i och med att 41-åringen inte registrerades i truppen till Champions League.

När kan Zlatan Ibrahimovic spela fotboll igen? Arkivbild.

När kan Zlatan Ibrahimovic spela fotboll igen? Arkivbild.

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Fotboll2023-02-03 09:06

Uppgifterna kring comebackplanerna är motstridiga.

Klart är i alla fall att Ibrahimovic inte spelar åttondelsfinalen mot Tottenham i Champions League.

Italienska medier rapporterar att Ibrahimovic något överraskande inte har skrivits in i den stora Champions League-trupp som Milan har registrerat inför våren.

Milan gör bara en ändring i truppen. Sergino Dest utgår och Malick Thiaw kommer in.

Pioli chansar inte

Så sent som för några dagar sedan sipprade det ut uppgifter från Milan att tränaren Stefano Piolis avsikt var att ta med Ibrahimovic i den 23-mannatrupp klubben måste anmäla till Uefa.

Tidningen Corriere della Sera skrev att planen var att Ibrahimovic skulle få göra ett inhopp i Serie A-matchen mot Torino den 10 februari, för att sedan komma lite bättre förberedd till CL-åttondelen fyra dagar senare.

För drygt två veckor sedan skrev Gazzetta dello Sport att Ibrahimovic fortfarande hade ont i sitt knä.

Enligt MilanNews har veteranen höjt nivån på sin träning så pass att han snart förväntas vara tillbaka i den kollektiva träningen, men Pioli vill ha spelare i truppen som han garanterat vet kan spela och att han, ledningen och Ibrahimovic diskuterat sig fram till beslutet.

Spekulationerna kring när 41-åringen är tillbaka på fotbollsplanen får alltså fortsätta ett tag till.

Kontrakt till i sommar

Ibrahimovic gjorde åtta mål och svarade för tre målgivande passningar på 27 matcher förra säsongen. Efter ligaguldet berättade han att han hade spelat utan korsband i vänster knä under ett halvår.

"Under den perioden tog jag 20 sprutor. Jag tömde knäet en gång i veckan under sex månader, tog smärtstillande varje dag i sex månader", skrev Ibrahimovic på sitt Instagramkonto efter säsongen.

Han opererades kort efter serieslutet och har inte spelat sedan dess. I mitten av juli skrev han ett nytt ettårskontrakt med Milan som sträcker sig fram till den 30 juni i år.

Milan möter närmast rivalen Inter i "Derby della Madonnina" på San Siro på söndag kväll.

Den regerande Serie A-mästaren har inte vunnit någon av sina senaste fyra ligamatcher. Möjligheten att försvara titeln är marginell. Efter 20 omgångar är Milan femma i tabellen, 15 poäng bakom ledande Napoli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!