Inget cupspel i Småland i år: "Inget roligt beslut"

Det fanns en uppenbar risk för att Toyota Cup skulle ställas in. Nu har Smålands Fotbollförbund meddelat att det blir så. "Vi tror ändå att det är det bästa i den situation vi befinner oss", skriver förbundet.

Det blir inget cupspel för våra lokala lag i år.

Det blir inget cupspel för våra lokala lag i år.

Foto: Arkiv.

Fotboll2021-03-18 11:13

Frågorna har varit många inför den stundande fotbollssäsongen. En av dem har varit kring cupspelet i Småland och hur man egentligen ska gå till väga. Inga matcher får spelas på amatörnivå, vilket gjort att Smålands Fotbollförbund sedan tidigare bestämt att slopa gruppspelet.

Alternativet var att gå in i direktutslagning och kunna genomföra cupen på så sätt. Då hade föreningarna fått anmäla sig till turneringen igen.

På torsdagen kom däremot beskedet att förbundet slopar cupen helt och hållet. 

"Tävlingskommittén i SmFF har därför tagit beslutet att helt ställa in Toyota Cup Dam och Herr 2021. Inget roligt beslut att ta men vi tror ändå att det är det bästa i den situation vi befinner oss.
Kvalificering till Svenska Cupen Dam och Herr 2022 kommer därför att göras utifrån en rankning som bygger på serieresultaten 2021.", skriver SmFF på sin hemsida.

Seriepremiärerna i Småland har flyttats fram med två veckor. Enligt den nya planen kommer våra lokala lag att inleda seriespelet i månadsskiftet mellan april och maj.

– Min personliga känsla är att serierna verkligen kommer att starta då. Det har inte varit optimalt tidigare, då det kommit nya besked några veckor i taget. Förhoppningsvis innebär det inga jättestora ingrepp i de ursprungliga matchscheman som tidigare är satta i serierna, har Mats Larlind på SmFF tidigare sagt till Sporten.

Hultsfreds FK var ett av lagen som skulle ha spelat cupen.
Hultsfreds FK var ett av lagen som skulle ha spelat cupen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!