Vimmerby visade klass och slog Malmbäck

På måndagskvällen hade Vimmerby IF bara en ambition – att utöka serieledningen genom att ta tre poäng hemma mot Malmbäcks IF. Och det målet uppnådde de med bravur, då resultatet blev stadiga 4–0 (2–0).

Vimmerby IF tog tre säkra poäng i måndagens möte med Malmbäck IF.

Vimmerby IF tog tre säkra poäng i måndagens möte med Malmbäck IF.

Foto: Jonas Pettersson

Fotboll2022-06-27 22:41

Vimmerby visade redan från start var skåpet skulle stå. Efter nio minuters spel kunde Selatin Shaljani panga in ledningsmålet. 

– Vi tryckte på direkt och Malmbäck fick slita tills de blev trötta. Vi var stabila i vårt spel och kom till ett par avslut medan motståndarna försökte slå långbollar som inte ledde till någonting, sa Vimmerbys tränare Patrik Gunnarsson efter matchen.

I den tjugoförsta minuten klev Vimmerbys skyttekung Joakim Storm fram och satte 2–0 för hemmalaget.

I den andra halvleken fick Shaljani återigen visa upp den klass han besitter. Genom att snurrfinta bort sin försvarare kunde han med ett läckert distansskott utöka till 3–0 för hemmalaget.

– Han är bra, riktigt bra. Han har ett bra skott och är jobbig för motståndarna att möta. Vi får flera chanser att göra mål, men Sella (Selatin Shaljani) blev den som satte sina skott, sa Patrik Gunnarsson, som hyllade den dubbla målgöraren lite extra för dagens insats.

– Han ska förstås ha plus eftersom han gjorde två mål. Annars jobbade alla på bra och låg rätt i sina positioner hela tiden så hela laget förtjänar verkligen beröm.

Vimmerbys tränare var nöjd och belåten över matchen, som gick precis som han anade på förhand.

– Det gick exakt så som jag hade förutspått. Och det var skönt att hålla nollan, och inte släppa in ett par onödiga mål som vi gjorde senast (mot Ekhagen).

Även Vimmerbys stabila mittfältare Johan "JC" Carlsson håller med tränaren om att matchen gick som planerat:

– Vi hade ett bra bolltempo och Malmbäck orkade inte sätta press särskilt länge. 

Du fick även priset för matchens prestation...

– Jag vet inte riktigt varför jag fick den utmärkelsen. Jag gjorde en snygg glidtackling så det kanske var därför, haha.

I sista minuten skulle inbytte Pontus Kägo-Bragsjö slå spiken i kistan med ett fjärde mål för Vimmerby. Även Johan "JC" Carlsson fick ett superläge att göra 5–0 precis i slutet men en försvare täckte skottet i sista sekund.

Härnäst för Vimmerby väntar en lurig bortamatch mot Höreda på fredag, som kommer bli jobbig förklarar Johan Carlsson:

– Det är en jättetuff bortamatch. Vi hade problem mot dem senast och de krigar ju för varje poäng de kan få nere i botten så det kommer bli att åka dit och kriga i 90 minuter, sa Johan Carlsson.

Johan "JC" Carlsson tilldelades pris för matchens prestation.
Johan "JC" Carlsson tilldelades pris för matchens prestation.
VIF - Malmbäck 4–0

Målen i VIF: 1–0 (9) Selatin Shaljani, 2–0 (21) Joakim Storm, 3–0 (48) Selatin Shaljani, 4–0 (89) Pontus Kägo Bragsjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!