VIF vann övertygande igen: "Hittat en stabilitet som lag"

Vimmerby IF bortaspelade mot Borens IK under söndagen. Där hade det gulsvarta laget inga problem med att kamma hem tre poäng. VIF vann nämligen med hela 5–0. "Vi kändes mentalt starkare", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Vimmerby IF vann stort borta mot Borens IK.

Vimmerby IF vann stort borta mot Borens IK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-16 17:56

Det var ett styrkebesked från Vimmerby IF som hänger med serieledande IF Haga uppe i tabelltoppen. VIF är fortsatt en pinne bakom.

Efter första halvleken stod det 2–0, och sen utökade VIF med tre mål till i den andra akten, i matchen som alltså slutade 5–0. 

Joakim Storm hade en bra dag på jobbet och gjorde två mål. Övriga målskyttar var Haris Dreco, Gustav Stejdahl och Ibrahim Haddar.

VIF-tränaren Fredrik Falkevall var jättenöjd med insatsen: 

– Boren började faktiskt bra. De hade ändrat lite i spelsättet och gått från en 3–4–3 till en 4–2–3–1 och överbelastade mycket med deras vänsterback. Istället för att gå på hög press backade vi ner lite och var väldigt effektiva när vi väl fick bollen.

– Storm (Joakim) gjorde ett mycket snyggt mål efter bara fem minuter och sen rullade det på. Det kändes som vi hade kontroll på det hela trots att dem hade mer boll. Vi kändes mentalt starkare än dem, och det är väl inte så konstigt när vi har 10–0 i målskillnad på två matcher och de 0–10.

Återigen var ni tvungna att göra lite rockader i laguppställningen. Detta visar väl återigen styrkan i hela truppen?

– Ja, jag håller med om det. Alla fick också speltid förutom Ahmed (Tarabeih). Med tanke på hur det blev sa vi att det var onödigt att han skulle chansa. Det är bättre han får en till träningsvecka i kroppen innan han är tillbaka. Vi slängde exempelvis in Olle (Carlsson) sista tio minuterna. Han gör det bra med en assist och han kunde gjort ytterligare ett samt ett mål. 

– Det är jättekul och det känns som vi hittat en stabilitet tillsammans som lag. Vi är svårslagna, och jag noterade dessutom nu när halva serien är spelad att vi är det målfarligaste laget.

Hela laget får beröm för insatsen, men Oskar Stejdahl gjorde det extra bra från sin balansroll på mittfältet.

– Han har tagit ett kliv ner i planen de senaste matcherna och verkligen hittat rätt.

Vimmerby IF har en match kvar innan sommaruppehållet, hemma mot bottenlaget Grebo IK.

– Det blir väldigt viktigt att vi fokuserar på vad vi ska göra, och inte fara iväg på något sätt. Bara för att de fått stryk med 9–0 kan vi inte slappna av på något sätt, poängterar Fredrik Falkevall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!