Inhopparen räddade poäng för Kalmar

Efter att ha vänt och tagit ledningen tappade Kalmar den samma. Men ett offensivt byte gav Kalmar oavgjort, 3–3, mot Hammarby. –Det är en vunnen poäng, säger inhopparen och målskytten Alexander Ahl Holmström

Alexander Ahl Holmström jublar efter att ha räddat en poäng för Kalmar.

Fotboll2020-08-30 19:35

Det blev en svängig tillställning mellan ett Hammarby som till stor del hade övertaget och ett Kalmar som utnyttjade sina chanser.

Hammarby tog ledningen för att sedan tappa den och sedan vända och ta tillbaka den igen. Innan det var klart hade Kalmar kvitterat igen genom inhopparen Alexander Ahl Holmström och såg till att lagen fick dela på poängen.

– Vi trodde att vi skulle kunna gå på 70-80 procent för att vi möter ett lag som ligger i botten. Det är under all kritik. När vi har dåliga perioder är vi fruktansvärt dåliga i stället för att reda ut det, sade Hammarbys David Fällman till Dplay efter matchen.

"Fått mycket emot oss"

Nanne Bergstrands Kalmar har gått tungt i allsvenskan. Hittills har man bara mäktat med tre segrar.

– Jag tycker vi har fått ganska mycket emot oss. Det har varit många matcher där vi förtjänat bättre än vad vi fått, sade Kalmars Alexander Ahl Holmström.

På söndagskvällen ställdes man mot ett ganska skadedrabbat Hammarby som saknade bland annat Tim Söderström och Alexander Kacaniklic. En som dock var tillbaka i den grön-vita tröjan var långtidsskadade Richard Magyar som inte spelat sedan 5 juli.

Och det var just Magyar som fick till en perfekt nick på Hammarbys fjärde hörna i matchen och satte 1–0.

Vände och tog ledningen

Men Hammarbys glädje blev kortlivad. I den 33:e minuten tilldömdes gästerna en straff efter att bollen tagit på Gustav Ludwigsons arm.

Piotr Johansson tog hand om straffen och placerade den säkert i vänsterhörnet.

Kvitteringsmålet gav Kalmar ny energi som de använde till att ta ledningen. Bara tre minuter senare fick Svante Ingelsson på en distinkt nick på en hörna och Kalmar kunde gå till pausvila med 2–1-ledning.

Bajen kom tillbaka

Det hann bara gå två minuter av den andra halvleken innan det var Hammarbys tur att komma tillbaka. Mads Fenger skickade in ett inlägg till Aron Johannsson som kom springandes strax utanför målområdet och kunde trycka in 2–2.

I den 60:e minuten var det sedan Hammarbys tur att få en straff och Gustav Ludwigson fick den med sig istället för mot sig den här gången efter att han fällts av Kalmarmålvakten Tobias Andersson.

Aron Johannsson placerade sedan säkert in bollen bakom Andersson från elva meter. Hammarby var åter i ledningen.

Men drygt 20 minuter senare gjorde Kalmar tre offensiva byten i ett svep och det gav resultat direkt.

Inhopparen Alexander Ahl Holmström fick till en fin nedtagning på en boll från Piotr Johansson och kunde på nära håll trycka in slutresultatet 3–3. Hans första allsvenska mål.

– Det sker på första bolltouchen, skönt att få göra mål. Skönt att få kvittera, det är kul, sade Ahl Holmström efter matchen.

– Vi gör en bra match, det gör de också. Men jag skulle säga att det är en vunnen poäng. Vi ligger under med 3–2, det är ett rättvist resultat.