Inhopparna räddade Hammarby på tilläggstid

Elfsborg såg ut att gå mot en klar seger. Men två mål på tilläggstid räddade Hammarby. –Det var otroligt skönt för de var bättre än oss hela matchen, säger 2–2-skytten Abdul Khalili.

Hammarbys Vladimir Rodic i kamp med Sveinn Aron Gudjohnsen.

Fotboll2021-08-22 17:07

Hammarby jagade revansch mot Elfsborg efter att Boråslaget vann med 2–0 i Stockholm på Tele2 Arena för en vecka sedan.

Men historien såg ut att upprepa sig även i Borås under söndagen.

Redan i den femte minuten kunde hemmalaget ta ledningen på en kontring genom Alexander Bernhardsson, fint framspelad av Robert Gojani.

Hammarby jagade länge efter en kvittering, men lyckades inte helt ut.

I stället kom det en kalldusch i 80:e minuten när Jacob Ondrejka utökade för Elfsborg. Ett inkast från Johan Larsson studsade lite turligt via Marokhy Ndione till Ondrejka som skickade in 2–0.

Hammarby fick lite luft under vingarna när inbytte Aljosa Matko avlossade en kanon som hittade in i nätmaskorna och reduceringen var ett faktum på tilläggstid.

Kort därpå tilldömdes Hammarby en straff som Abdul Khalili förvaltade och fastställde slutresultatet till 2–2.

– Vi fortsätter att tro, men de var bättre faktiskt. Men ibland är det orättvist och nu tar vi en poäng och visar att även när man spelar dåligt och visar lite karaktär så kan det hända och det hände i dag, säger Khalili i Discovery.

– Det var otroligt skönt för de var bättre än oss hela matchen. Vi hade något läge och så, men det kändes som att de var mer påkopplade.