Innebandyprofilen tar över som tränare i SVIF

Innebandyprofilen Michael Elmér har hittat ett nytt lag att träna. Men inte i innebandy. Elmér blir huvudtränare för Södra Vi IF:s fotbollslag – och får Ricky Gustafsson som assisterande. "Att leda ett fotbollslag blir såklart helt nytt för mig", säger Elmér i ett pressmeddelande.

Ricky Gustafsson och Michael Elmér skakar hand, under sin tid i Vimmerby IBK. Nu ska duon leda Södra Vi IF:s fotbollslag, där Elmér blir huvudtränare med Gustafsson som assisterande.

Ricky Gustafsson och Michael Elmér skakar hand, under sin tid i Vimmerby IBK. Nu ska duon leda Södra Vi IF:s fotbollslag, där Elmér blir huvudtränare med Gustafsson som assisterande.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2022-12-05 19:47

Nyheten briserade på måndagskvällen. Division 5-laget Södra Vi IF har löst tränarfrågan och presenterar två överraskande namn. 

Michael Elmér blir huvudtränare, medan Ricky Gustafsson tar rollen som assisterande. Elmér är mest känd som innebandytränare, då han bland annat lett Vimmerby IBK:s herrar.

Nu får han fokusera på fotboll istället.

– Att leda ett fotbollslag blir såklart helt nytt för mig. Jag ser med stor nyfikenhet och spänning på uppdraget. Mina tankar är att vi som lag skall utvecklas tillsammans och att jag med all säkerhet kommer både bidra till det men också lära mig otroligt mycket. En spännande utmaning helt enkelt, säger Michael Elmér i ett pressmeddelande.

undefined
Ricky Gustafsson, som spelade i Gullringen förra säsongen, blir assisterande tränare i SVIF.

Ricky Gustafsson har i sin tur spelat fotboll i många år och representerat Södra Vi IF under två tidigare sejourer. Förra säsongen spelade han för Gullringens GoIF. Nu återvänder han till Södra Vi för tredje gången och gör det i rollen som assisterande tränare. 

– Jag tycker att det är roligt med ledarskap och har egentligen inte så stor erfarenhet av det förutom att jag har varit ledare för VIBK:s b-lag. Det känns som ett inspirerande uppdrag och det är tredje gången som jag är i Södra Vi. När ”Micke” (Elmér) kom fram och frågade om jag var sugen på att hänga på honom så kändes det spännande. Jag har som spelare i Vimmerby IBK jobbat tillsammans med honom i många år och jag kommer väldigt bra överens med honom, säger Ricky Gustafsson. 

Duon känner varandra väl sedan tiden i Vimmerby IBK, där Ricky var spelare och Michael tränare. Elmér säger så här om att samarbeta med Gustafsson under den kommande fotbollssäsongen:

– Jag har en mycket god känsla kring denna kombination. Jag har sett Rickys utveckling de senaste åren och ser fram emot att få ta detta uppdrag med honom. 

Ossian Mathiasson, som sitter med i sportgruppen i föreningen, är nöjd över tränarlösningen. 

– Vi i föreningen känner stor glädje att vi nu kan presentera nästa säsongs tränarduo. ”Micke” är en mycket meriterad och passionerad tränare som är redo att testa vingarna som fotbollstränare. Att han får Ricky vid sin sida känns mycket positivt eftersom de känner varandra väl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!