Inte spelat på elva år – nu fick han göra mål i derbyt

IFK Tuna går som tåget i "femman". På torsdagskvällen tog man sin femte raka seger, när man vann med tennissiffrorna 6–1 i kommunderbyt mot Storebro.

Victor Gustavsson och IFK Tuna ångar på i division fem.

Victor Gustavsson och IFK Tuna ångar på i division fem.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-05-12 21:10

Toppen mot botten. Tuna mot Storebro. Då var det hemmalaget som visade varför man blir att räkna med på allvar i år. 

Bröderna Carlsson (Anton och Martin) fixade en 2–0-ledning för Tuna innan 20 minuter ens var spelade. Theo Eklunds reducering strax därefter skakade däremot liv i matchen igen. 

– Ja, Storebro får ett mål där och det ska sägas att de gör det bra, menar IFK-tränaren Oskar Eriksson. 

Efter det var det sedan inget snack. Anthon Békési utökade hemmalagets ledning innan paus – och sedan fyllde man på med ytterligare tre i den andra halvleken. 

– När det funkar och stämmer för oss så är vi riktigt bra. Vi har väldigt många individuellt skickliga spelare och visar klass. Överlag tycker jag att vi är några klasser starkare idag (läs torsdag), säger Eriksson, som berömde hela laget:

Ted Åström Åberg och Victor Gustavsson gjorde varsitt mål i den andra halvleken. I slutminuterna fick även Robin Frosthed sätta dit ett mål för Tuna. 

– Han har inte spelat fotboll på elva år och hade väl inte räknat med att få spela så mycket i a-laget i år. Men han kom in och fick peta in ett mål, vilket var väldigt roligt.

– Det är bara att gratulera Tuna till vinsten. De vinner fullt välförtjänt och gör det väldigt bra i främst den andra halvleken med ett fint och rörligt spel, samtidigt som vi tappar och blir mer sårbart för deras vassa djupledsspel, säger assisterande tränaren Torbjörn Allvin i SIF. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!