Inter klart starkast i första CL-semin

Till slut såg det nästan ut som att Zlatan Ibrahimovic skulle somna på läktaren. Det är inte "game over" än, men klar fördel Inter. De blåsvarta slog Milan med 2–0 i den första Champions League-semifinalen.

Edin Dzeko, till höger, sköt 1–0 och firar ihop med Nicolo Barella.

Fotboll2023-05-10 22:58

Det var enorm klasskillnad mellan de två Milanolagen när det första av två semifinalderbyn inleddes på San Siro.

Inter rivstartade – och Milan hängde inte alls med i svängarna.

37-årige veteranen Edin Dzeko mötte en hörna med en hård vänstervolley fram till 1–0 i åttonde minuten. Tre minuter senare gick det för fort för Milan och Henrich Mchitarjan fick tid på sig att skicka in 2–0 bakom Mike Maignan.

Inter nöjde sig inte där och offensiven fortsatte.

Med kvarten spelad prickade Hakan Calhanoglu insidan av stolpen i jakten på 3–0 och senare i första halvlek såg Inter ut att få straff, men VAR-bedömning ändrade på den saken.

Skadade Zlatan Ibrahimovic satt på läktaren och kunde inte göra annat än med plågad min se på när hans Milan blev avklätt i rivalklubbarnas gemensamma fotbollsborg. Inters 2–0 i paus kunde ha varit mer – och den känslan hade även Mchitarjan.

– Det var elva otroliga minuter för oss (i början). Men det kunde ha varit bättre, vi kunde ha gjort det tredje och det fjärde. Men tyvärr gjorde vi inte det, säger han i C Mores sändning.

I andra halvlek jämnade matchen ut sig. Milan hade sina chanser, Inter likaså – men fler mål blev det inte.

På tisdag möts lagen igen, på samma arena men med Inter som formellt hemmalag. Då måste Milan höja sig flera snäpp för att över huvud taget kunna skapa lite nerv i kampen om en finalplats.

– Vi är lite glada över det här resultatet men vi glömmer inte att vi måste spela den andra matchen också, säger Mchitarjan.

Real Madrid och Manchester City spelade 1–1 i det första mötet i den andra semifinalen.