Argumenten för att kvinnor inte fått se fotboll på plats i Iran har, bland annat, varit att kvinnor behöver skyddas från den maskulina atmosfären på arenorna.
Vissa tjänstemän har även skyllt på bristande infrastruktur vid idrottsanläggningarna.
Enligt Mehdi Taj, ordförande i Irans fotbollsförbund, är ett antal arenor nu "redo" att ta emot kvinnor. Bland annat i städerna Esfahan, Kerman och Ahvaz.
I augusti förra året fick kvinnor för första gången på flera år närvara vid en fotbollsmatch i den nationella ligan.
I ett annat sällsynt fall, i oktober 2019, fick cirka 4 000 kvinnor se Irans VM-kvalmatch mot Kambodja på nationalarenan i Teheran.
I augusti i fjol fick kvinnor för första gången på flera år närvara på en fotbollsmatch i den inhemska ligan, när Esteghlal tog emot Mes Kerman.
Iran har haft ett generellt förbud mot kvinnliga åskådare på fotboll och andra sportevenemang sedan den islamiska revolutionen 1979. Förbudet lyftes efter att Fifa i september 2019 hotat nationen med sanktioner.
Fifas hot kom efter att en kvinnlig supporter, Sahar Khodayari, bränt sig själv till döds i fruktan över att hamna i fängelse sedan hon försökt ta sig in på en fotbollsmatch, förklädd till man.
Sedan dess har människorättsorganisationer velat att Fifa straffar Iran för diskriminering, exempelvis på grund av att kvinnor inte släppts in på VM-kvalmatchen mot Libanon i april 2022.