Irland utslaget efter förlust mot Kanada

Irland är utslaget ur fotbolls-VM. Detta efter förlust, 1–2, mot Kanada i den andra gruppspelsmatchen.

Kanadas Adriana Leon.

Fotboll2023-07-26 16:02

Det såg ut att bli en historisk skräll när Irland ställdes mot OS-guldmedaljören från 2021 Kanada.

I den fjärde matchminuten slog Katie McCabe en perfekt hörna som skruvade in sig i mål och gav VM-debutanterna Irland en 1–0-ledning.

Fullträffen var deras första i VM någonsin på damsidan och första målet för landet i ett världsmästerskap sedan 1990 då herrarna tog sig till en kvartsfinal.

I första halvlek hade Irland kontroll över matchbilden, men efter ett självmål av Megan Connolly strax före halvtidsvilan hade Kanada kvitterat till 1–1.

Och det skulle inte ta många minuter in i andra halvlek innan Adriana Leon blev matchhjälte när hon satte dit 2–1 och fullbordade den kanadensiska vändningen. Målet är stjärnans 29:e i landslagströjan på 98 landskamper.

I och med resultatet är Irland nu utslaget ur VM. Oavsett hur det går i den sista gruppspelsmatchen mot Nigeria på måndag har VM-debutanterna ingen möjlighet att ta sig vidare till en åttondelsfinal.

För Kanada däremot ser det bättre ut.

Om det blir seger för Australien mot Nigeria under torsdagen, räcker det med ett kryss i den sista gruppspelsmatchen på måndag för att Kanada ska avancera vidare.