Irriterat när Gullringen förlorade

Gullringens GoIF har fått en tung start på Elitfyran i fotboll. I dag kom andra förlusten på lika många matcher då gästande Hovshaga vann på Gullemon med 1-0.

Johan Hermansson Liström var en av Gullringens bästa spelare när man förlorade hemma mot Växjö-laget Hovshaga med 1-0 i eftermiddags.

Johan Hermansson Liström var en av Gullringens bästa spelare när man förlorade hemma mot Växjö-laget Hovshaga med 1-0 i eftermiddags.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2016-04-23 15:49

I en hafsig och chansfattig match avgjorde gästernas Charbel Karam i den 72:a minuten, då han rann igenom, rundade Tom Polder i Gullringens mål och rullade enkelt in bollen.
Närmast att kvittera på ett kylslaget Gullemon var en av Gullringens bättre spelare för dagen, Abrahim Jabateh, i den 91:a minuten. Han fick dock se sitt närskott reflexräddas och tippas över ribban av Hovshagas målvakt.

Det var en besviken Matthias Sandh, tränare i Gullringens GoIF, efter matchen.
– Ja, det var mycket heta känslor. Jag kan väl säga att jag tycker att det hade varit roligare om vi fått spela om det själva. Jag tycker att huvuddomaren går in och bestämmer för mycket.
– Inget av lagen får något flyt i spelet. En domare ska inte synas och det är synd när han går in och tar så mycket energi.  Jag säger inte att vi missgynnas utan det var lika illa åt båda håll, menar Sandh.

Gullringen inledde annars matchen bäst. Under de första 25 minuterna hade man kommandot och skapade också ett jätteläge genom tidigare nämnde Jabateh, men även den gången räddade Hovshagas målvakt.
– Greppet som vi hade i första halvlek tappade vi i den andra. ”Ibbe” blev alldeles för ensam på topp och fick jobba själv över stor yta. Innan matchen sa vi att det inte skulle få hända, så nu får vi ta en diskussion om varför det gjorde det, säger Matthias Sandh.

Två uddamålsförluster på de två första matcherna. Känns det tungt?
– Självklart är det aldrig roligt att förlora, men trots allt var det här ett fall framåt. I premiären mot Hossmo (förlust 4-3) var vi inte alls med, men den här matchen hade kunnat gå hur som helst.
– Vi har många nya spelare och flera av dem kommer från division fem, så det kommer ta lite tid, menar GGoIF-tränaren.
Utöver giftige Jabateh förtjänar också mittbacken Johan Hermansson Liström högt betyg för en näst intill felfri insats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!