Isak bländande trots Newcastles sena förlust

Alexander Isak såg länge ut att bli poängfixare mot Liverpool. Svensken gjorde Newcastles enda mål, men långt in på tilläggstid smällde inhopparen Fábio Carvalho in vinnarmålet för Liverpool. –Det är skönt att få sätta ditt mitt debutmål, det är stort för mig, säger Isak till Viaplay.

Alexander Isak gjorde mål direkt i debuten för Newcastle mot Liverpool.

Fotboll2022-08-31 20:03

Det var länge oklart huruvida Alexander Isak ens skulle komma till spel mot Liverpool. Svensken fick se sitt Newcastle spela 1–1 mot Wolverhampton i lördags från läktaren eftersom han ännu inte blivit beviljad arbetstillstånd.

Men nu var han redo och han skulle behövas mot ett Liverpool som senast vann med 9–0 mot Bournemouth.

Isak kastades in från start för Newcastle under onsdagskvällens bortamatch mot Liverpool – och det blev mål direkt.

Bortdömt andramål

Det tog inte mer än 38 minuter av Premier League-fotboll för Isak att presentera sig för den engelska publiken. Perfekt lurpassade han mellan Liverpools försvarslinje, något som Sean Longstaff såg. En mot en mot Alisson skickade svensken upp bollen i nättaket på Anfield.

– Jag hittar väl en bra yta, sedan är passningen fantastisk. Sedan tänkte jag inte så mycket egentligen, försökte bara hitta bortre delen av målet, säger Isak till Viaplay.

Svensken såg sånär ut att även göra sitt andra mål för kvällen i den andra halvleken. Runt mittplan stack Isak iväg i djupled och dribblade sedan förbi glidtacklande Andrew Robertson, vände bort Joe Gomez och skickade åter igen upp bollen i nättaket. Reprisbilderna visade på en knapp offside, men en det var en klassaktion oavsett vilket.

Liverpool får titta uppåt

Men Liverpool skulle komma tillbaka – och förbi. Superstjärnan Mohamed Salah hittade Roberto Firmino helt fri i straffområdet som skickade in kvitteringen, brassens tredje mål på två matcher.

Bara någon minut senare blev Isak utbytt, som en av planens då bäste spelare.

Trots att Liverpools hade det mesta av bollen var Jürgen Klopps manskap frustrerat. Newcastles försvar höll starkt borta det i fjol så kliniska Liverpoolanfallet.

Sedan kom slaget i magen. Hela åtta minuter in på stopptiden fick Liverpool en hörna och flyttade upp hela laget. Efter en nickkavalkad dök bollen ner framför 20-årige nyförvärvet Fábio Carvalho som distinkt avgjorde med matchens sista spark.

Ett dystert resultat för ett tappert kämpande Newcastle.

– Självklart är vi besvikna att vi tappar det de sista sekunderna. Jag tycker vi gör en bra första halvlek. Sedan är andra halvlek lite annorlunda, men med det jobb och den energi vi lägger ner för att försöka försvara en poäng så suger det att vi lämnar med noll, säger Isak.

Om inget oförutsett händer spelar svensken hemmapremiär mot Crystal Palace på lördag.