Isaks besked: "Känner mig i bra form"

Alexander Isak har hittat formen i Newcastle. Har han tagit med sig den till landslaget? –Jag känner mig i bra form, jag känner mig fullt "fit", säger anfallaren inför fredagens EM-kvalpremiär mot Belgien.

Alexander Isak, höger, och Carl Starfelt under landslagsträningen på Friends arena. Arkivbild.

Alexander Isak, höger, och Carl Starfelt under landslagsträningen på Friends arena. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2023-03-23 14:39

En lårskada höll Alexander Isak borta från elva raka Premier League-matcher. Det var en jobbig tid.

– De första månaderna i klubben var tuffa. Jag fick en lårskada som jag slog upp och det tog tid att komma tillbaka. Jag fick ändå spela tre matcher innan jag skadade mig.

– Det tog bort en del av pressen från mig att laget gick bra. Jag kunde fokusera mer på min rehabilitering och det kändes bra, säger Isak.

Stöd av Shearer

En som stöttat honom är klubblegendaren Alan Shearer, en av Premier Leagues främsta anfallare genom tiderna.

– Det känns jättebra att ha det stödet. Han är mycket involverad i klubben och man märker hur han brinner för den. Inför cupfinalen (ligacupfinalen mot Manchester United) var han nere i omklädningsrummet och gav oss tips.

– Innan jag skrev på berättade han också hur det kan vara att vara anfallare i en klubb som Newcastle, säger Isak.

Efter att ha matchats i gång försiktigt efter skadorna har 23-åringen spelat två raka matcher från start – och då har även målen trillat in.

Tre, närmare bestämt.

Vilket gör att han nu står på sex mål på tio ligamatcher sedan han köptes från Real Sociedad. Något som inte gått obemärkt förbi. Han är nominerad till såväl månadens spelare som månadens mål.

– Kul. De senaste två matcherna har känts bra och det här väl ett litet kvitto på det. Jag väljer gärna att bli månadens spelare, men hade inte tackat nej till båda, säger han.

Gillar de stora matcherna

Isak, som har gjort nio mål på 37 A-landskamper, är en av Sveriges nyckelspelare i EM-kvalpremiären hemma mot Belgien på fredagen. Han kallar det för en "stor match", tycker att formen är bra och ser fram emot att stångas mot de belgiska stjärnorna.

– Det är extra kul med de stora matcherna. Sedan gäller det att kunna hålla samma nivå i alla matcher, men det är något med att möta de stora nationerna och jag hoppas att vi kan vara lite extra taggade, säger han.

En viktig del för att lyckas är att hitta samspelet som Sverige visade hemma mot Spanien i VM-kvalet, då det blev seger med 2–1.

– Svårt att säga hur vi ska spela, men nivån vi hade mot Spanien måste vi hitta. Sedan gäller det att vi gör det tillsammans, säger han.

Tre dagar efter matchen mot Belgien väntar ytterligare en kvalmatch för Sverige, Azerbajdzjan hemma på Friends arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!