Isaks lagkamrat stängs av länge – missar EM

Newcastles mittfältsstjärna Sandro Tonali stängs av från all fotboll i tio månader efter att ha gjort sig skyldig till olaglig vadslagning på matcher. Det meddelar det italienska fotbollsförbundet enligt AFP.

Sandro Tonali.

Sandro Tonali.

Foto: Scott Heppell/AP/TT

Fotboll2023-10-26 13:02

Alexander Isaks klubbkamrat missar därmed resten av säsongen och även sommarens EM-slutspel. Han väntas återvända till fotbollen i augusti 2024.

Tonali värvades till Premier League-laget från italienska Milan i somras för runt 800 miljoner kronor. Han blev då den dyraste italienska spelaren i fotbollshistorien.

Vadslagning på matcher har varit ett problem i Italiens landslag. Juventus mittfältare Nicolò Fagioli stängdes av i sju månader för samma brott i förra veckan.

Aston Villas Nicolò Zaniolo är även han under utredning. Trion skickades hem från den senaste italienska landslagssamlingen.

Newcastles tränare Eddie Howe har tidigare sagt att klubben kommer stötta Tonali – som väntas genomgå åtta månaders rehabilitering för sina spelproblem.

– Vi kommer lägga armen runt Sandro, skydda honom och ge honom den kärlek och det stöd han behöver för att hitta lösningar på sina problem. Vi ser framför oss att han är en del av vårt lag i många år.

Sandro Tonali har ett femårskontrakt med Newcastle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!