Ishaq lämnar Norrköping för Anderlecht

Redan i vintras spekulerades det om en försäljning. Nu är det klart: Abdulrazaq Ishaq lämnar IFK Norrköping för spel i Anderlecht. "Det är alltid svårt att säga hej då och jag kan inte riktigt hitta rätt ord", säger han.

Abdulrazaq Ishaq lämnar IFK Norrköping för spel i belgiska Anderlecht. Arkivbild.

Abdulrazaq Ishaq lämnar IFK Norrköping för spel i belgiska Anderlecht. Arkivbild.

Foto: Patric Söderström/TT

Fotboll2022-06-20 13:37

Inför säsongen 2020 valde IFK Norrköping att plocka in Abdulrazaq Ishaq i truppen.

Redan då var klubben säker på att mittfältaren skulles säljas vidare.

Trots vinterns spekulationer var det först under sommaruppehållet som en affär blev klar.

Ishaqs nya klubbadress: belgiska Anderlecht, där den förre IFK Norrköpings- och landslagsspelaren Kristoffer Olsson spelar.

"Jag började min professionella karriär i IFK Norrköping och det är något jag kommer ha med mig för alltid, att få bära vitt och blått har varit ett privilegium. Jag har utvecklats till att bli den fotbollsspelare jag är i dag tack vare IFK", säger han till den allsvenska klubbens webbplats.

"Det här är ett stort steg för mig, som jag är mycket stolt över. Jag vill visa så snabbt som möjligt att jag är värdig att spela i laget och jag ser fram mot att möta medspelarna och fansen, säger han till Anderlechts webbplats.

Abdulrazaq Ishaq har skrivit på ett fyraårskontrakt och enligt Norrköpings Tidningar ska IFK Norrköping ha fått runt 40 miljoner kronor.

Redan innan den officiella presentationen var tränaren Rikard Norling inne på att klubben är i behov av förstärkningar.

– Vi är ett gäng som är duktiga men vi är inte så många som vi kan kräva ska leverera på allsvensk nivå. Det är väl det som är vår utmaning här på kort sikt, och att vi förhoppningsvis träffar rätt, sade han till NT i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!