Iskall "Blåvitt"-straff sänkte BP

Arbnor Mucolli fortsätter att storspela för IFK Göteborg i bottenstriden. Anfallaren sänkte Brommapojkarna med ett kyligt straffmål. –Vi spelar jättebra just nu, säger han till Discovery+ efter 1–0-segern.

IFK Göteborgs Adam Carlén får Brommapojkarnas Nikola Vasic på fall i det allsvenska bottenmötet.

Fotboll2023-09-16 17:15

Ångestmötet – det senaste i raden för de båda bottenlagen i den tajta tabellen – stod och vägde när Arbnor Mucolli stegade fram mot straffpunkten med chans att ge IFK Göteborg ledningen.

Filip Sidklev slängde sig åt vänster.

Då chippade Mucolli iskallt in 1–0, mitt i målet.

– Det känns bra och jag spelar i ett lag som är jättebra just nu. De gör det lätt för mig, säger han.

– Jag får tillägna straffen till min bror, vi hade kommit överens om att jag skulle chippa den om det blev straff. Det var ett perfekt tillfälle.

Förbi i tabellen

Det blev matchavgörande i bottenmötet och hjälpte IFK Göteborg att klättra förbi Brommapojkarna i tabellen upp på något säkrare mark.

IFK Göteborg inledde matchen intensivt och satte som vanligt hög press på motståndarlaget. Det gjorde det svårt för Brommapojkarna, som gång på gång tappade bollen genom felpassningar eller i närkamperna i matchinledningen.

"Blåvitt" fick två hörnor redan i inledningen och Filip Sidklev fick göra några svettiga räddningar innan Brommapojkarna sakta men säkert spelade upp sig.

Samtidigt som speakern med jämna mellanrum uppdaterade Gamla Ullevi om bottenkollegan Sirius utklassning av Varberg, höll sig 0—0 dock halvleken ut. Även om det var nära några minuter före paus när ”Blåvitt”-mittfältaren Kolbeinn Thordason prickade stolpen.

"Tufft för laget"

Segermålet kom i stället en kvart in i andra halvlek, sedan en misslyckad bakåtpassning av Kevin Ackermann tvingat Filip Sidklev att fälla framrusande Astrit Selmani.

Arbnor Mucollis kyliga straffmål innebär att han gjort fyra mål de senaste tre matcherna. Och att BP, som hade några tuffa matcher även inför landslagsuppehållet, nu är indraget i bottenstriden på allvar.

Brommapojkarna försökte in i det sista att komma tillbaka och trots allt få med sig en poäng hem från Göteborg. Men "Blåvitt" lyckades hålla undan och tog tre nya tunga poäng.

– Det är tufft, tråkigt att förlora på ett straffmål. Jag tycker att vi jobbar bra i defensiven hela matchen. Det är tufft för laget, vi kämpar på bra och jag tycker att vi förtjänar åtminstone en poäng, säger Filpp Sidklev till Discovery+.