Italien kryssade mot Island

Det var två lag i behov av poäng som möttes i matchen mellan Island och Italien på Manchester City Academy Stadium. Slutresultatet 1–1 innebär att hoppet lever för båda lagen inför sista gruppspelsomgången.

Cristiana Girelli och hennes lagkamrater kryssade mot Island.

Fotboll2022-07-14 20:05

Det blev en mardrömsstart för Italien när Bayern München-yttern Karólína Vilhjálmsdóttir högg på ett långt isländskt inkast. På halvvolley tryckte hon distinkt upp bollen i det högra krysset.

Då hade det gått 150 sekunder av matchen.

Därefter jobbade sig italienskorna stegvis in i matchen. Men de riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro. Island höll ut och kunde således gå till pausvila i ledning med 1–0.

I andra halvlek tog Italien tag i taktpinnen redan från början. Fixstjärnan Barbara Bonansea, som byttes in i halvtid, var företagsam och skapade en hel del oro för isländskornas försvar.

Till slut gav det även ett kvitteringsmål. Efter ungefär en timmes spel tog sig Bonansea runt på vänsterkanten och slog ett lågt inspel som stöttes i mål av Valentina Bergamaschi.

I den 72:a minuten höll sig Bonansea framme igen. Men hennes avslut tippades i stolpen av Islands målvakt.

Den italienska pressen blev allt mer intensiv ju längre matchen led, men Island kämpade på och förhindrade italienskorna att skapa högkaratiga chanser.

I slutminuterna var det därför oväntat att Island var nära att gå upp i ledning. Men att Vilhjálmsdóttirs tvingats slita i defensiven syntes tydligt, hon fick nämligen ingen ordentligt träff och avslutet gick utanför.

Slutresultatet 1–1 innebär att alla lag i gruppen kommer att ha chans att gå vidare, oavsett hur matchen mellan Frankrike och Belgien slutar.