Italien sågas efter chockförlusten

Italien missar VM för andra gången i rad. Både i hemlandet och övriga Europa är reaktionerna starka. Från mardröm till helvete – här är några av tidningarnas rubriker.

Joao Pedro missade bland annat ett läge för Italien.

Joao Pedro missade bland annat ett läge för Italien.

Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Fotboll2022-03-25 08:43

I skuggan av Sveriges seger i VM-kvalplayoffen mot Tjeckien skrällde Nordmakedonien mot Italien. Mål på tilläggstid innebar 1–0 och de europeiska mästarna missar VM för andra gången i rad.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Runt om i Europa pryder det Italienska nederlaget tidningarnas förstasidor.

Franska L' Equipe prydde sitt omslag med en bild på en besviken Marco Verratti och rubriken "Italien förlorat i öknen" medan spanska Marca på sin förstasida slår fast att Nordmakedonien är VM-kvalets stora överraskning.

Corriere dello Sport har den mer uppgivna rubriken "Åt helvete" medan brittiska The Mirror är mer skämtsam: "Mamma mia: Europamästarna missar VM."

Tyska Kicker går så långt som att kalla det en förbannelse: "256 dagar efter Wembley-festen: Den italienska VM-förbannelsen fortsätter – en mardröm".

Den italienska tidningen Gazzetta dello Sport skriver att EM-guldet i somras bara var en illusion och att italiensk landslagsfotboll måste byggas om från grunden.

Man spekulerar också i huruvida förbundskapten Roberto Mancini blir kvar på sin post eller inte. Mancini ledde Italien i 37 förlustfria matcher i rad, fram till Nations League-semin mot Spanien i höstas, och ett efterlängtat EM-guld.

Men att missa VM i Qatar kan ändå betyda att 57-åringen får gå. Själv är han också osäker på om han vill fortsätta.

– Det är svårt att säga något nu. Jag vet inte vad jag ska säga, sade Mancini efter matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!