Jakobsson osäker till spel mot Schweiz

Sofia Jakobsson, 32, dras med en känning i baksidan. Nu är anfallaren ett frågetecken inför onsdagens EM-match mot Schweiz. –Det är en tveksamhet kring hennes status, säger fotbollsdamernas förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sofia Jakobsson, till höger, är osäker till spel mot Schweiz.

Sofia Jakobsson, till höger, är osäker till spel mot Schweiz.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-07-12 19:54

Sofia Jakobsson har använts flitigt av Peter Gerhardsson i Sveriges matcher genom åren. Men i EM-premiären blev det noll minuter då förbundskaptenen valde andra alternativ.

Risken finns nu att hon inte alls kan spela i den andra gruppspelsmatchen mot Schweiz på onsdagskvällen.

– Hon fick en liten känning i baksidan i dag, det är ingen fara men hon tränade inte för fullt. Och då får vi se hur det blir i morgon, det är möjligt att hon finns tillgänglig men kanske inte som det brukar vara. Hon brukar alltid vara en spelare som är redo för 90 minuter, men blir det inte nu, säger Gerhardsson.

Förbundskaptenen meddelar även att anfallaren Stina Blackstenius, som byttes in i 71:a minuten mot Nederländerna i lördags, i nuläget inte bedöms vara helt redo för 90 minuter.

– I nuläget är min bedömning, och det kommer säkert också vara det medicinska teamets bedömning, att Stina inte är en 90-minutersspelare. Sedn får vi se hur vi använder det på bästa sätt. Hon har förhoppningsvis fler minuter i sig nu så att hon skulle kunna starta och inte byta efter 20–30 minuter, säger Gerhardsson.

Även för Linda Sembrant, som har dragits med en känning i ena vaden, ser 90 minuter ut att vara uteslutet.

– Hon har varit bra på träningarna, men är inte redo för 90 minuter än, säger Gerhardsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!