Janne Anderssons besvikelse: "Det är brutalt"

EM-äventyret är över för svensk del. Ett rött kort, ett par ramträffar och ett sent nickmål fällde avgörandet mot Ukraina. –Det är det suraste jag varit med om, säger förbundskapten Janne Andersson till TV4.

Janne Andersson.

Janne Andersson.

Foto: Erik Simander/TT

Fotboll2021-06-30 00:02

Besvikelsen var stor i det svenska lägret när Artem Dovbyk nickade in det matchavgörande 2–1-målet i slutskedet av förlängningen.

– Alla är ledsna, det är bara tystnad. Det är inte lönt att säga någonting för det finns inget som biter i det här läget. Jag tycker att vi är det bättre laget. Att åka på utvisning är tungt i sig. Att de gör mål i slutsekunderna är så hemskt och brutalt, säger Janne Andersson.

Utvisningen

– Jag får också sörja. Man får värka ut det och vara ledsen och besviken. jag får sitta och glo rätt in i väggen ett tag det är så jag brukar göra. Sedan får man resa sig igen.

När Marcus Danielsons utvisning kommer på tal, blir förbundskaptenen känslosam.

– Jag har bara kramat om honom, säger han och tillägger:

– Våra spelare är verkligen ett gäng. Vi ska stötta honom, det är helt klart. Han ska ha stöttning och kramar.

"Ett sorgarbete"

Danielson träffade först bollen, men satte sedan dobbarna hårt i Artem Besedins ben. Andersson tycker att det lutar åt ett rött kort i situationen.

– Jag har inte sett det själv men mina kollegor på läktaren säger att det är rött. Jag utgår från att det är det i och med att vi har VAR. Det är en bra domare normalt sett så jag tror inte att han tar fel beslut där, säger han.

Det var första gången sedan 2004 som Sverige tog sig vidare från gruppspelet och Andersson är stolt över bedriften.

– Nu är det idrott vi håller på med. Det är ett sorgarbete och alla reagerar olika. Det måste man få göra. Vi får flyga hem och skiljas åt och då är allting slut. Det var så nära någonting riktigt bra igen. Så nära.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!