Janne Olsson tvingas lämna HFK

Janne Olsson sejour som tränare i Hultsfreds FK blir bara ettårig. Klubben har valt att inte förlänga avtalet sedan spelarna önskat en ny tränare. - Vi har lyssnat på spelare och ledare och kommit fram till det här, säger Anders Jutegård, sammankallande i herrutskottet.

Janne Olsson lämnar Hultsfreds FK efter en säsong på tränarposten.

Janne Olsson lämnar Hultsfreds FK efter en säsong på tränarposten.

Foto:

Fotboll2012-11-14 07:42


Janne Olsson, med ett långt förflutet i klubben, tog över som huvudtränare för Hultsfreds FK inför nyss avslutade säsong. Som nykomling slutade HFK tvåa i division fyra - och var tjugo sekunder från att kvala sig upp i Elitfyran.
Men Janne Olsson får inte fortsatt förtroende. Efter ett antal diskussioner har klubben valt att inte erbjuda någon förlängning.
- Vi söker en annan konstellation. Det har inte riktigt fungerat mellan tränarna och det är en bidragande orsak. Sportsligt har vi inget att klaga på , men det finns olika viljor, motiverar Jutegård och fortsätter:
- Vi måste lyssna på vad merparten av de involverade tycker. Det är inte frågan om att någon har fått sparken, utan jag ser inget konstigt i att inte tillfråga sin tränare om ytterligare ett år.

Högljutt från bänkenDet finns inga hard feelings?
- Inte i de samtal som jag och Janne har haft. Vi hade ett resonemang i september som slutade med att han sade upp sitt avtal. Och sedan har vi valt att inte förlänga det.
Vad har spelarna varit kritiska mot?
- Janne är duktig på att lära ut och är engagerad, men det har inte riktigt fungerat kring matcherna. Det har varit högljutt från kanten och flera har reagerat mot det.
Hur kom ni fram till beslutet?
- Det finns alltid olika synpunkter i en grupp och man måste ta intryck av det allmänna omdömet. I det här fallet ledde det emot och jag måste ta hänsyn till majoriteten.
Janne Olsson är förtegen om det avbrutna samarbetet.
- Jag har egentligen inga kommentarer.
Slutar du eller tvingas du sluta?
- Det vill jag inte kommentera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!