Janogy skadad: "Förhoppningsvis ingen fara"

Madelen Janogy fick kliva av med skadekänningar i matchen mot Häcken, bara tre dagar innan nästa landslagssamling. –Jag fick känningar i ljumsken. Men det är förhoppningsvis ingen fara, säger Hammarbyanfallaren.

Hammarbys Madelen Janogy lämnar planen efter skada under fredagens match mot Häcken.

Hammarbys Madelen Janogy lämnar planen efter skada under fredagens match mot Häcken.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2022-04-01 22:19

På måndag samlas damlandslaget för ytterligare två matcher i kvalet till nästa fotbolls-VM.

Madelen Janogy hoppas att helgen ska räcka för att hennes skadekänningar i högra ljumsken ska gå över.

Hammarbyanfallaren tvingades utgå i slutet av fredagskvällens 1–4-förlust mot Häcken.

– Jag skulle dribbla, men så fick jag en känning. Då kände jag att vi inte ska chansa. Jag ska inte vara på planen om jag inte kan ge hundra procent, säger hon.

Hårt bandagerad

När hon drygt en timme efteråt kommer ut till intervjuzonen haltar hon, med ljumsken hårt bandagerad. Förhoppningen är dock att landslagssamlingen inte ska vara i fara.

– Vi får kolla på den och se hur det känns. Förhoppningsvis är det lugnt, säger hon.

Landslagskollegan, Häckenmittfältaren Filippa Curmark, dras samtidigt med knäproblem efter en smäll i cupmatchen mot Kristianstad i mitten av februari.

Det var på förhand uppgjort att Curmark skulle spela bara första halvlek och Häckentränaren Robert Vilahamn höll sitt ord.

– Det var skönt att få göra 45 i dag, det kändes som ett steg framåt, säger Filippa Curmark.

– Jag har inte tränat egentligen, men han ville gärna att jag skulle vara med i dag. Vi kom överens om 45 minuter, han ville ha mig från start, så jag gick med på det. Jag var snäll mot honom.

Två kvalmatcher

Damlandslaget samlas i Göteborg på måndag och reser på onsdag till Georgien för VM-kval där på torsdag. Några dagar senare väntar sedan ytterligare en kvalmatch, på hemmaplan i Göteborg mot Irland.

– Det är klart att jag hade velat ha haft bättre förutsättningar och kanske ha spelat 90 minuter i dag. Men så är det alltid, man kommer dit med de förutsättningar man har, säger Filippa Curmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!