Janogys formbesked inför OS

Två mållösa matcher fick vara nog. Mot Kif Örebro slog Madelen Janogy till med både mål och assist. Emilia Larsson frälste sedan Hammarby med ett sent frisparksmål till 3–2.

Madelen Janogy. Arkivbild.

Fotboll2021-07-08 20:55

Madelen Janogy knep en av de sista platserna till Peter Gerhardssons OS-trupp.

Och i den sista matchen för sitt Hammarby innan OS-uppehållet visade hon på en fin målform. Skytteligatvåan slog till med sitt åttonde mål och sin fjärde assist för säsongen när Bajen gästade Kif Örebro.

Redan innan klockan slagit sju minuter öppnade hon målskyttet på ett friläge, framspelad av Matilda Vinberg.

Örebro svarade dock omgående på hörna när en Hammarbyspelare styrde in bollen i eget mål. Tidigt i den andra halvleken tog Örebro även ledningen genom Karin Lundin.

Men Hammarby skulle komma tillbaka.

Först kunde Elsa Karlsson stöta in Madelen Janogys inlägg och efter 80 spelade minuter slog Emila Larsson in avgörandet på frispark.