Jansson känslosam efter guldet: "En speciell dag"

Pontus Jansson vände hem med ett mål: Att ta karriärens fjärde SM-guld. Mittbackens dröm blev verklighet när hans Malmö FF besegrade Elfsborg och säkrade klubbens 23:e guld genom tiderna. –Det är helt otroligt. Jag är stolt över grabbarna, säger Jansson i Discovery+.

Pontus Jansson och hans Malmö säkrade SM-guldet.

Pontus Jansson och hans Malmö säkrade SM-guldet.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-11-12 18:34

I somras skrev Pontus Jansson på för Malmö FF. Han lämnade engelska Premier League-klubben Brentford och valde i stället att vända hem till Malmö FF – klubben han vann tre SM-guld med, senast 2014.

Under söndagen kom fjärde guldet när MFF besegrade Elfsborg med 1–0 efter en dramatisk seriefinal.

Efter matchen var Jansson känslosam.

– Det är helt otroligt. En speciell dag. Jag drömde om det här när jag vaknade på morgonen. Vi visste att vi var tvungna att vinna, men jobbet ska göras också. Det är inte bara att gå ut och slå Elfsborg, säger mittbacken i Discovery+.

32-åringen har sedan han lämnade följt MFF, framför allt i Europa. Nu ser han fram emot att leda laget till nya framgångar.

– Man har känt lite bitterhet som supporter, man vill vara med och det här är anledningen till att jag flyttade hem. Nu ska vi fira men nästa säsong blir det Europa.

Men först ska guldet firas – och det stort.

– Jag ska bara följa efter grabbarna. Jag må vara kungen av Malmö för tillfället, men jag låter dem andra ta hand om det, säger Pontus Jansson.

Jansson var känslosam efter söndagens seger.
Jansson var känslosam efter söndagens seger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!