Jansson: "Ska inte förlora – det svider"

Tillbaka för första gången sedan 2014. Men Pontus Janssons comeback slutade i besvikelse – förlust 1–2 mot Mjällby. –Vi ska inte förlora på hemmaplan, och speciellt inte mot Mjällby, säger mittbacken i Discovery+.

Pontus Jansson är tillbaka i Malmö FF.

Pontus Jansson är tillbaka i Malmö FF.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2023-07-09 17:40

Efter utlandsäventyret tog Jansson beslutet att flytta hem till Malmö FF. Mittbacken gjorde under söndagseftermiddagen comeback i "Di Blåe" när han byttes in i den 75:e minuten hemma mot Mjällby.

Men den tilltänkta festen kom av sig. MFF åkte på en chockförlust och listerlänningarna vann med 2–1 efter mål av David Löfquist och Max Fenger.

Efter matchen var Jansson samlad – men förstås besviken.

– Vi vet hur Mjällby spelar, det har de gjort i 15 år. De gör det otroligt bra. Vi förlorar matchen i första halvleken. Därefter ger vi den en chans i andra men tyvärr är det för sent. Vi ska aldrig förlora på hemmaplan, och speciellt inte mot Mjällby, säger 32-åringen i Discovery+ och fortsätter:

– Det svider i dag så klart. Men det är bara att ladda om, det är så fotboll funkar. Man vinner och förlorar matcher. Det finns inga enkla matcher i allsvenskan. Vi visste att Mjällby var en tuff match. Nu har vi ett par träningar sedan åker vi upp till Stockholm.

MFF möter Djurgården 17 juli (Tele2 arena) och en vecka senare AIK (Friends arena).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!