Jaremtjuk: "Jag ville stötta mitt land"

Benficas ukrainske spelare Roman Jaremtjuk firade sitt 2–2-mål mot Ajax i Champions League med att visa Ukrainas riksvapen, som han bar på en tröja under matchstället.

Benficas Roman Jaremtjuk får hjälp av lagkamraten Darwin Núñez att ta av matchtröjan.

Fotboll2022-02-24 00:53

– Jag ville stötta mitt land. Jag har tänkt på det här och hela situationen gör mig rädd. Jag ville visa stöd för mitt land. Klubben stöttar mig och vi har pratat och de gör allt för att hjälpa mig, säger Jaremtjuk till portugisiska CNN.

Under veckan har konflikten mellan Ukraina och Ryssland trappats upp rejält sedan den ryske presidenten Vladimir Putin i måndags erkände de två utbrytarrepublikerna Donetsk och Luhansk i östra Ukraina.

Mötet, åttondelsfinalen i Champions League, inleddes med att Ajax via Dusan Tadic tog ledningen i 18:e spelminuten. Kvitteringen kom via självmål av Sébastien Haller några minuter senare. Haller fick dock upprättelse efter ytterligare några minuter då han säkrade Ajax 2–1-ledning.

Först i matchminut 72 kom Benficas kvittering via Jaremtjuk och matchen slutade 2–2.

Returmötet mellan lagen spelas den 15 mars i Amsterdam.