Jättedramatik när HM IS vann: "Man blir tårögd"

Tack vare tre sena mål lyckades HM IS bortabesegra Storebro med 3–2 (0–0). Avgörandet kom i sista sekunden. "Det känns helt fantastiskt! Man blir nästan tårögd", säger hjälten Rasmus Samuelsson.

Rasmus Samuelsson och Kristoffer Oskarsson gjorde målen för HM IS.

Rasmus Samuelsson och Kristoffer Oskarsson gjorde målen för HM IS.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-27 21:25

Det var ett viktigt bottenmöte på Bruksvallen – som hade det mesta. I den första halvleken skapade HM IS flera vassa målchanser utan att spräcka nollan.

Precis som tidigare under säsongen var effektiviteten för dålig. Samtidigt ska det sägas att Storebro-målvakten Fredrik Ströberg glänste med några riktigt kvalificerade räddningar.

– Vi visste att Ströberg är duktig, men vi gjorde honom verkligen till ett monster. Han tog allt. Det märktes att vi saknade lite självförtroende på den sista tredjedelen, säger HM IS-tränaren Adam Rosenqvist.

Istället var det Storebro som gjorde två snabba mål kring den 70:e matchminuten. 1–0 och 2–0, genom Joakim Söderholm och Jimmi Wickström.

I det läget var HM IS på väg mot sin sjätte raka förlust. Men den här gången kom laget tillbaka. När det återstod ungefär en kvart reducerade Kristoffer Oskarsson till 2–1. Det blev startskottet på en intensiv kvitteringsjakt.

Med fem minuter kvar gjorde Rasmus Samuelsson 2–2. Hemmaspelarna menade att det var en solklar offside, men huvuddomaren godkände målet.

Slut på dramatik där? Nej då.

– Egentligen ville jag att vi skulle ta det lite lugnt och nöja oss med 2–2. Men grabbarna var sugna på mer och stressade vid varje inkast, säger Adam Rosenqvist med ett stort leende.

I den allra sista minuten kom det en långboll in på Storebros planhalva som Rasmus Samuelsson var först på. Han kom fri med Fredrik Ströberg och placerade säkert in segermålet. Därefter utbröt det vilda glädjescener i HM IS-lägret.

Efter slutsignalen var matchhjälten Rasmus Samuelsson överlycklig.

– Vilken lättnad... vi har verkligen längtat efter det här. Det var en otroligt viktig seger. Det betyder massor för fortsättningen. Spelmässigt har vi gjort det ganska bra tidigare också. Nu har vi förhoppningsvis fått fart på målproduktionen.

Matchhjälten tycker att HM IS vann rättvist.

– Med bättre skärpa kunde vi ha avgjort matchen i den första halveken. Då brände vi jättemånga lägen, säger Rasmus Samuelsson.

Tränaren Adam Rosenqvist framhåller just Samuelsson lite extra:

– Han visade verkligen vägen ikväll. Jag hoppas att det här ger oss en boost inför fortsättningen. Vi måste plocka fler poäng om vi vill stanna kvar i femman.

Det här var andra matchen i rad som Storebro åkte på ett tungt baklängesmål i slutet. Tränaren Torbjörn Pettersson var förstås mycket besviken efter förlusten mot HM IS.

– Sett till antalet målchanser var det rättvist att de vann, men det känns ändå jäkligt tungt just nu. När vi hade 2–0 trodde jag att vi skulle lösa det.

Vill du dela ut några extraplus?

– Ströberg i målet var vår bästa spelare. Han räddade oss flera gånger i den första halvleken.

I division fem-tabellen har nu HM IS bara en poäng upp till säker mark. Där ligger Storebro och Djursdala med fyra poäng vardera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!