Jätteskrällen – Rimforsa klart för final

Skulle segertåget fortsätta för succélaget Rimforsa IF – även mot meriterat division ett-motstånd? Jodå. Ett rungande jodå. Nyblivna division två-laget gjorde en kanonmatch när Smedby slogs tillbaka i semin i östgötacupen med 3–1.

Hanna Hellström har precis gjort 1-1 för Rimforsa.

Fotboll2020-09-16 21:33

– Det här var en riktigt jäkla skalp, säger Rimforsas tränare Mats Andersson sedan han pustat ut efter en 90 minuters holmgång mot Smedby AIS, topplag i division ett.

Ni vet säkert läget. Nykomlingen Rimforsa IF har gjort rent hus i division tre den här säsongen. De svartvita har vunnit rubbet. I onsdags kväll ställdes laget mot årets hittills tuffaste motstånd, då Norrköpingsgänget Smedby AIS kom på besök till nya Hackelvallen.

Det blev en utgång som ingen, eller i alla få, hade räknat med.

När domaren Perez Rozbayani blåste i sin pipa för sista gången, utbröt ett stort jubel – i hemmalägret!

På TV-pucks-manér samlades skrällaget Rimforsa i en hög, kramade varandra och var nog nästan halvt chockade över vad de precis ställt till med. Vinst med 3–1.

– Jag vet faktiskt knappt vad jag ska säga. Vi gör det är så otroligt bra, säger Mats Andersson och verkar knappt tro att Rimforsa nu är klart för final i cupen – mot IFK Norrköping.

Matchen då?

Ja, vi fick se en första halvlek som var spelmässigt jämn. Smedby tog planenligt ledningen med 0–1 efter en knapp kvart. Sedan handlade mycket om Rimforsas speedkula och anfallsess Hanna Hellström. Hon var fullständigt dominant den första halvleken och gjorde lite som hon ville. Gästerna hann helt enkelt inte med när hon satte fart. Det var även "HG" som vackert satte kvitteringen till 1–1, kort efter Smedbys ledningsmål.

Det var också ställningen i halvtid.

I den andra halvleken kom Smedby ut starkt. En halvlek som nästan uteslutande handlade om en konstant press mot Rimforsa. Men hur än AIS försökte och vilka skarpa målchanser de än skapade, kunde de inte överlista den utmärkt spelande RIF-målvakten Maja Bjerkinger – och den uppoffrande defensiva insatsen av hela hemmalaget.

I slutdelen av matchen tog Rimforsa de två bonusstraffar de hade att förvalta tack vare skillnaden divisionsmässigt. Då klev rutinerade Hanna Hellström fram och satte dem på bästa sätt. Pang, bom och 3–1. Skrällen var ett faktum.

– Som tjejerna kämpar. Mittfältet och backlinjen gör det helt fantastiskt i andra halvlek, och Maja i målet förstås. Det här borde inte gå. Smedby spelade med samma lag som de ställde upp med i sin senaste seriematch, sa tränare Andersson lyckligt.

Tränaren Mats Andersson med några taktiska direktiv till Rimforsas spelare under ett spelavbrott