JC-hattrick

Fem raka matcher. Vimmerbys segersvit utökades under måndagskvällen mot Aneby (4-0), detta mycket tack vare en strålande andra halvlek och framförallt en glödhet Johan Carlsson.

Johan Carlsson, t v, var på bästa målhumör när Vimmerby IF besegrade Aneby med 4-0. "JC" stod för tre av målen. Foto: Rikard Samulsson

Fotboll2007-06-12 06:07

Första halvlek bjöd inte på något skönspel och matchen var väldigt jämn. Vimmerby kopplade dock greppet i halvlekens 37:e minut, Johan Holmbergs välriktade inlägg hamnade hos Johan Carlsson som säkert nickade in 1-0 för formstarka VIF. Ställningen 1-0 stod sig halvleken ut i en tempostark första halvlek.
Vimmerby tog ut sedan över helt i andra halvlek och spelade ut Aneby efter noter.
- Vi spelade för korta bollar i första, sa Vimmerbys tränare Christer Eriksson om förändringen.
2-0 lät inte vänta på sig. Rickard Thuresson tog en lång löpning och spelade osjälviskt in bollen till Johan Carlsson som gjorde sitt och Vimmerbys andra mål för kvällen. Rickard Thuresson skulle sedan bli målskytt, inne i straffområdet svarade Thuresson för ett kliniskt avslut, 3-0.
Johan Carlsson var inte färdig med sin uppvisning, Mikael Larssons inlägg stöttes i mål av hattrickmannen Carlsson. Carlsson blev kort därpå utbytt.
- Dels står jag på två varningar, dessutom fick jag en smäll, sa matchhjälten Johan Carlsson och fortsatte:
- Skönt och framförallt stabilt. Det var fina mål med fina uppspel, sa Carlsson.