"JC" om comebacken: "Känner revanschlusta"

Still going strong. Johan "JC" Carlsson gör överraskande comeback i Vimmerby IF. "På något sätt är det en revanschlusta som driver mig. Det är grunden för mitt beslut", säger han.

Johan Carlsson kommer att snöra på sig fotbollsskorna igen för en comeback i Vimmerby IF.

Johan Carlsson kommer att snöra på sig fotbollsskorna igen för en comeback i Vimmerby IF.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-01-25 14:10

I innebandyn har Johan Carlsson, som passerat 40-strecket, visat att fysiken är i topptrim. Han tror och hoppas att det ska kännas lika bra även i fotbollen, men känner ändå en viss osäkerhet hur kroppen ska reagera. 

– Jag känner mig absolut förberedd och jag är tränad för det här, men samtidigt har jag inte gjort en fotbollsträning på tre år. Att börja träna fotboll är något helt annat. Det tar på kroppen på ett helt annat sätt än innebandy och många andra idrotter. 

Johan Carlsson säger vidare att han har en dialog med tränarparet Johan Karlsson-Törndahl och Patrik Gunnarsson om upplägget:

– Vi får bestämma tillsammans vad vi ska ha för upplägg. Eftersom jag inte har tränat fotboll på så länge, är risken att det blir för tufft med fyra rena fotbollspass i veckan. Kanske att det bästa är om jag kör två-tre pass i veckan och kompletterar med annan träning utöver fotbollen. Och ska jag spela, så är det fullt ut. Jag vill inte vara någon backup-spelare. 

Hur blir det med innebandyn?

– Det är ingen hemlighet att jag vill börja spela fotboll igen. Jag har pratat med Elmér (Michael, tränare). Allt är så osäkert med innebandyn. Ingen vet vad som kommer att hända. I det här läget har jag svårt att se att serien kommer att fullföljas, men skulle det vara så och att lag åker ur, då kommer jag att fullfölja med VIBK. 

Kan det bli så att du dubblerar då?

– Jag har faktiskt inte planerat för hur det kommer att bli. Mina svar är lite tvetydiga därför. Det är ju inte heller helt säkert att det blir en vårsäsong med fotbollen i det här läget. Vi vet inte så mycket. 

Johan Carlsson berättar att han ska träna med VIF redan ikväll (måndag). 

– Jag ser fram emot det, sen vet jag inte var jag står. Jag har inte tränat fotboll på länge och bara gjort tre-fyra matcher med Storebro de senaste säsongerna. 

Vad tror du att du kommer att tillföra?

– Det är jättesvårt att veta. Men jag har samma tankar nu, som när jag gjorde comeback i VIBK för några år sedan. Jag vill vara med och bidra och förhoppningsvis få laget att ta ett steg till. Jag känner faktiskt en viss revanschlusta. Det är inte alltid man kommer ihåg allt som var bra under alla åren i Vimmerby IF, med bland annat SM-guld i futsal och när vi var med i toppen i division två. Nu på slutet har det varit några tunga år och jag vill vara med och försöka göra något bra och för egen del få en bra avslutning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!