Ny utmaning för JC efter succén som tränare

Innebandysässongen är över. Johan "JC" Carlsson kan summera en framgångsrik sådan i rollen som assisterande tränare för Vetlanda IB. Nu väntar nya utmaningar så fort gräset blir grönt nog. Och det handlar inte om fotboll.

Johan Carlsson kan se tillbaka på en framgångsrik säsong som assisterande tränare i Vetlanda.

Johan Carlsson kan se tillbaka på en framgångsrik säsong som assisterande tränare i Vetlanda.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-03-29 07:00

Den ganska nyblivne 43-åringen är van vid att ha många järn i elden. I höstas var han med och spelade upp Vimmerby IF i division 3 och avslutade sedan fotbollskarriären. Parallellt med det påbörjade han ett nytt uppdrag som assisterande tränare i Vetlanda Innebandy. Förra veckan tog den säsongen slut efter förlust i två raka matcher i kvalet till allsvenskan mot Åstorp /Kvidinge.

– Vi borde ha vunnit den första matchen borta mot dem. Då föll vi med 8–7 efter förlängning. Sedan var det väldigt spänt och nervöst i andra matchen på hemmaplan inför fullsatta läktare. Vi klarade inte att släppa loss spelmässigt där och föll med 11–7, säger "JC" som ändå tycker att laget gjort det väldigt bra.

– Att komma fyra i serien som nykomlingar i ettan och ta oss till kval är väldigt bra. Vi ska vara stolta över vad vi lyckats göra på kort tid med ett ganska ungt och oerfaret lag. Under de sista matcherna tilltog publikintresset rejält så det känns som att vi sett till att få upp ögonen för innebandy bland Vetlandaborna.

Klubbens sportchef Henrik Åhlund lyfter fram "JC":s roll i ledarstaben.

– Han har varit fantastiskt bra och lyckats få till ett riktigt bra lag i samarbete med huvudtränaren Jakob Sköld, säger han.

Är ni intresserade av en förlängning med tränarteamet?

– Det förs diskussioner kring det. 

Johan "JC" Carlsson bekräftar att Vetlanda är med i bilden.

– Det finns intresse hos båda parter.

Det förekommer även spekulationer kring ledaruppdrag i andra klubbar och sporter. Vimmerby Hockey är på jakt efter en assisterande tränare till Hampus Sylvegård. Det finns även en del frågetecken kring Vimmerby IBK:s ledarstab till kommande säsong.

– Jag har inte fått någon konkret förfrågan från någon av de klubbarna så det vill jag inte spekulera om, säger Carlsson.

Som spelare har "JC" gjort sig känd som en comebackernas man genom åren. Under vintern dök han upp och gjorde ett par matcher med VIBK:s B-lag. Frågan är då om han kommer att synas på en fotbollsplan i vår.

– Nej, jag ska inte spela någon fotboll. Möjligtvis kan ett inhopp i någon B-lagsmatch bli aktuellt om det krisar, men det räknas knappt.

Han går ändå och väntar otåligt på vårväder och grönt gräs.

– Jag ska spela mycket golf i sommar. Tanken är att spela några tävlingar på en veterantour. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!